GroentenFruit Huis congres 2024

17 april is het zo ver: het derde GroentenFruit Huis congres op Fort Wierickerschans in Bodegraven. Artificial Intelligence (AI) is het overkoepelende thema van deze inspirerende dag. De ontwikkelingen rondom digitalisering, data en AI gaan razendsnel. Wie toekomstbestendige bedrijven wil bouwen, zal moeten innoveren. Technologie-kenner en data-expert Job van den Berg neemt je met zijn inspirerende keynote en praktische workshop mee in de mogelijkheden.

Het congres is uitsluitend toegankelijk voor leden van GroentenFruit Huis.

Wat kun je zoal verwachten?

  • Interactief programma met verschillende inspirerende sprekers;
  • Het dagprogramma is naar eigen wens samen te stellen;
  • Praktische workshops om je kennis te vergroten;
  • Drankjes, hapjes, lunch en een gezellige borrel, met een uitgebreide kans om kennis te maken met andere leden van GroentenFruit Huis.

Programma

  • 9.00 uur: Inloop en netwerken
  • 10.00 uur: Kick off van de dag
    Welkom door Janine Luten
    Keynote door Job van den Berg - Van businessuitdaging naar AI-oplossing: trends, ontwikkelingen en kansen
    De ontwikkelingen rondom digitalisering, data en AI gaan razendsnel. Wie toekomstbestendige bedrijven wil bouwen, zal moeten innoveren. Technologie-kenner en data-expert Job van den Berg neemt je in zijn inspirerende keynotes en praktische workshops mee in de mogelijkheden. Toegankelijk, praktisch, met veel energie én met gevoel voor urgentie. Vanuit zijn jarenlange ervaring als spreker, trainer en data-kenner voor grote organisaties als DPG Media, Bluefield en Kantar, weet hij iedereen te boeien met zijn talloze voorbeelden hoe je data en AI voor je laat werken. Hij is co-auteur van het recent verschenen boek “Kunstmatige Intelligentie in 60 minuten” dat wordt uitgegeven door Haystack. Als partner en mede-eigenaar van ai.nl neemt hij jouw publiek mee om de urgentie te voelen en het laaghangende fruit te plukken.
  • 11.00 uur: Workshop ronde 1*
    • Gezondheid: Mogelijkheden om voedselverspilling te verminderen - Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Instock & Onethird
    • Markt en economie: Aanduidingen en nieuwe EU wetgeving die 1-1-2025 ingaat - KCB
    • Sociaal: Het herkennen en stimuleren van psychologische veiligheid - Pieternel Groeneveld (ProRail)
    • Voedselveiligheid: Next Fruit 4.0, inkijkje in fruitteelt van de toekomst - Peter Frans de Jong (WUR)
  • 11.00 uur - 12.45 uur: Verdiepingssessie 1 - Van businessuitdaging naar AI-oplossing: trends, ontwikkelingen en kansen - Job van den Berg (maximaal 30 personen)
    Er wordt veel over AI gesproken. Nu komt het erop aan om de technologie toe te passen in de organisatie. Maar hoe doe je dat? Hoe kom je van een (business) uitdaging naar een AI oplossing? Job van den Berg neemt je in een praktische sessie mee hoe je van een uitdaging naar een AI oplossing komt.
  • 12.00 uur: Workshop ronde 2*
    • Marktinzicht vergroten door een data matching tool en scraping - Guus van Heijningen (PEAX Data)
    • Duurzaamheid: Voorbereiden op ecolabeling met de ontwikkeling van de Fresh Produce PEFCR - Roline Broekema en Jeroen Weststrate (Wageningen University Research)
    • Sociaal: De gevolgen van het Waadi-toelatingsstelsel voor u als inlener van flexkrachten - Hendarin Mouselli (VRF Advocaten)
    • Voedselveiligheid: Artificial Intelligence (AI) en voedselveiligheid - dr.ir. Bas van der Velden (Wageningen Food Safety Research)
  • 13.00 uur: Lunch en gelegenheid om te netwerken
  • 14.00 uur: Workshop ronde 3*
    • Gezondheid: Invloed van AI op consumentengedrag - wetenschappelijke inzichten - Jos van den Puttelaar (WEcR)
    • Duurzaamheid: Afvalbeheerbijdrage verpakkingen: wat komt er op u af? - Hein van der Weide (Afvalfonds Verpakkingen) & Hans Pouwels
    • Markt en economie: Data delen voor efficiënte, veilige en duurzame supply chains - Portbase
    • Sociaal: Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie in AI - Madhu Mathoera (De Inclusieve Organisatie)
  • 15.00 uur: Workshop ronde 4*
    • Gezondheid: Beweging naar een gezonde lunchcultuur - Natasja van der Lely (Greenport West-Holland) & Anne Marie Borgdorff (GroentenFruit Huis)
    • Duurzaamheid: Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD); Hoe ga je als bedrijf aan de slag met Due Diligence? - RVO
    • Markt en economie: Preventie Ondermijning - Tom Torensma (Politie)
    • Sociaal: AI voor HR professionals - Pieter-Bas van der Linden (Deloitte)
    • Voedselveiligheid: Over de streep - NVWA (maximaal 25 deelnemers)
  • 16.00 uur: Afsluiting
  • 16.15 uur: Netwerkborrel

*Keuze uit verschillende workshops. U kunt uw keuze doorgeven nadat u zich heeft aangemeld via een aanmeldlink die wordt toegestuurd.

Kosten

Voor de deelname aan deze dag rekenen we een bijdrage van €100,- per persoon (exclusief btw). Via deze link kunt u zich aanmelden voor het congres. Na betaling ontvangt u een factuur, via een aparte mail ontvangt u een aanmeldlink voor de workshops. Deze mails versturen we 1 maal per dag, er kan dus wat tijd tussen zitten.

In verband met reeds gemaakte kosten voor locatie, catering en programma is annulering niet mogelijk. In geval van verhindering is het wel mogelijk een collega in uw plaats te laten deelnemen.

Locatie

Het GroentenFruit Huis congres vindt plaats op Fort Wierickerschans in Bodegraven.