Op woensdag 17 april is het zover: het derde GroentenFruit Huis congres. De plek om andere vakgenoten te ontmoeten tijdens een inspirerende dag met een interessant plenair programma en een ruime keuze uit verschillende workshops. Je bepaalt dus zelf hoe deze dag eruit ziet.
Workshop ronde 2
Marktinzicht vergroten door een data matching tool en scraping
Guus van Heijningen, PEAX Data
Het verbinden van verschillende databronnen versnelt en verbetert je inzicht in de markt. Maar hoe pak je dat aan? PEAX heeft een matching tool ontwikkeld die databronnen naadloos aan elkaar koppelt. Dit leidt tot een uniforme "single source of truth", die onmisbare marktinformatie levert voor dashboards, zoals die van GroentenFruit Huis. Ben je benieuwd naar hoe dit in zijn werk gaat? Wil je weten hoe je processen met data en AI kunt verbeteren? Schrijf je dan in voor deze workshop. Er worden interessante voorbeelden aangehaald die zijn verkregen door het scrapen van retail websites om de inhoud van verspakketten in kaart te brengen.
Duurzaamheid: Voorbereiden op ecolabeling met de ontwikkeling van de Fresh Produce PEFCR
Roline Broekema en Jeroen Weststrate, Wageningen University Research
In de workshop wordt er in gegaan op de ontwikkeling van de rekenregels voor het berekenen van de milieu-impact van groenten en fruit, namelijk de ontwikkeling van de Product Environmental Footprint Category Rules oftewel PEFCR. Ook zullen ze ingaan op hoe deze rekenregels de basis kunnen gaan vormen van uniforme labeling van milieu-impact op food producten.
Sociaal: Welke gevolgen heeft het Waadi-toelatingsstelsel voor u als inlener van flexkrachten?
Hendarin Mouselli, VRF Advocaten
Vanaf 1 januari 2025 zal de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (ook wel Waadi genoemd) worden gewijzigd. Dit heeft ook voor u als inlener van flexkrachten gevolgen. Vanaf 1 januari 2026 mogen bedrijven alleen nog arbeidskrachten ter beschikking stellen als ze zijn toegelaten. Dit betekent dat u als inlener van flexkrachten dus niet mag inhuren van niet toegelaten bureaus. Indien u flexkrachten inhuurt van een niet toegelaten uitlener, dan kunnen aan uw bedrijf bestuursrechtelijke sancties worden opgelegd. Daarnaast krijgt u ook een nieuwe wettelijke administratieplicht. Wat kunt u doen in aanloop naar deze nieuwe regels om goed voorbereid te zijn? Op deze vraag en al uw andere vragen, geeft advocate Hendarin Mouselli antwoord. Zij neemt u mee in het nieuwe stelsel en legt op begrijpelijk wijze uit wat u nu alvast kunt doen, zodat uw onderneming op tijd is voorbereid.
Voedselveiligheid: Artificial Intelligence (AI) en voedselveiligheid
dr.ir. Bas van der Velden, Wageningen Food Safety Research
Het inschatten van risico’s in voedselveiligheid is een steeds complexere aangelegenheid. Dit komt onder andere door complexere voedselketens, complexere meettechnieken, en toename van data. Wageningen Food Safety Research zet kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence (AI)) in om deze risico’s sneller en beter in te schatten. In deze presentatie zal Bas van der Velden enkele AI-methoden uiteenzetten die ze gebruiken bij Wageningen Food Safety Research.