Voedsel­veiligheid

Met kennispartners en de overheid versterken wij de voedselveiligheidscultuur in de sector en delen kennis, data en inzichten met ketenpartners en stakeholders.

Voedsel­veiligheid
Voedselveiligheid goed gewaarborgd

Van teelt tot aan de consument helpt en ondersteunt GroentenFruit Huis bedrijven die actief zijn in de afzet van groenten en fruit om voedselveiligheid te waarborgen. Samen met kennispartners en de overheid versterken we de voedselveiligheidscultuur van groenten en fruit en verbeteren crisismanagement. We dragen het belang van voedselveiligheid actief uit door het delen van kennis, data en inzichten met ketenpartners en stakeholders.

De consument heeft toegang tot veilige en gezonde groenten en fruit die met de grootste zorgvuldigheid zijn geproduceerd. Iedere ketenschakel in de groente- en fruitsector neemt verantwoordelijkheid. Samen waarborgen zij de voedselveiligheid vanuit een pre-competitieve aanpakt.

Alles over Voedsel­veiligheid
_DSC8205-2.jpg
Toezicht en Controle
Groenten en fruit vormen een belangrijke component van onze dagelijkse maaltijd(en). Keuring en controle zijn belangrijk om de juiste kwaliteit en voedselveiligheid te kunnen waarborgen. In iedere fase van het proces, van productie tot en met verkoop in de retail, worden producten gecontroleerd en gekeurd door bedrijven zelf en door de overheid. Om de verwerking van inkomende goederen te versnellen, te vereenvoudigen en waar mogelijk goedkoper te maken ontwikkelt GroentenFruit Huis...
Lees meer
Website 4.jpg
Vondst verboden middelen
Met regelmaat 'raakt' dit bedrijven in onze sector wanneer vondsten bij import van bijvoorbeeld fruit worden gedaan. Dit brengt serieuze veiligheidsrisico’s voor u en uw medewerkers met zich mee.Wat moet u als importeur doen als u een container openmaakt en er ligt meer dan alleen de bestelde lading in? Met deskundigen van de Nederlandse Douane is dit document opgesteld dat u een handvat reikt om in dergelijke gevallen te handelen.
Lees meer
LD Verpakking paprika -023 web groot.jpg
Risico- en crisismanagement
GroentenFruit Huis werkt samen met andere organisaties - CBL, LTO Nederland en Plantum - in het kernteam crisismanagement. Om vroegtijdig een risico te herkennen en erkennen is goede communicatie en een basis van vertrouwen tussen ketenpartijen nodig. Zo kunnen we bij calamiteiten tijdig en daadkrachtig handelen. Het Kernteam Voedingstuinbouw komt direct in actie bij incidenten en crises die meerdere bedrijven en ketenschakels in de voedingstuinbouw (kunnen) raken en de hele sector schade...
Lees meer
Watermonitor.jpg
Watermonitor
Sectorale watermonitoring door Food Compass GLOBALG.A.P. V5.0 kent een eis waarbij deelnemers een risico inventarisatie van de verschillende herkomsten van water moeten maken die op het bedrijf worden gebruikt. Met medewerking van de waterschappen is een sectorale watermonitoring opgezet om hiermee de producenten te ontzorgen en, minstens zo belangrijk, sectoraal kennis over microbiologische waterkwaliteit en de effecten op het eindproduct op te bouwen. Bij oppervlaktewater (sloot, meer, kanaal, rivier etc.) is...
Lees meer
default.jpg
FytoCompass
FytoCompass brengt bestaande en nieuwe informatie inzichtelijk samen. Incidenteel zijn er uitbraken van quarantaine organismen. Soms wordt maar één ondernemer geraakt, en soms een groter deel van de keten. Land- en tuinbouworganisaties hebben namens de ledenondernemers met hulp van de overheid gewerkt aan een plek waar ondernemers informatie kunnen vinden en voor hun eigen bedrijf een fytosanitaire risico inventarisatie en evaluatie (F-RIE) kunnen maken. Het gebruik van deze F-RIE leidt tot...
Lees meer
Champignon_GroentenFruti Huis (2).jpg
GreenCHAINge
De afgelopen jaren werkten leden van GroentenFruit Huis samen met Wageningen Food & Biobased Research (WUR) aan het project GreenCHAINge. Belangrijkste doel van dit project: intelligentere ketens met een focus op kwaliteitsbeheersing. Inmiddels zijn de resultaten van de zeven deelprojecten gepubliceerd in 35 verschillende factsheets en 18 rapporten. Een schat aan informatie dus die voor iedereen beschikbaar is. Consumenten moeten aanzienlijk meer groenten en fruit consumeren om te voldoen aan de...
Lees meer
Compositie_GroentenFruit Huis (2).jpg
Fresh on Demand
Het project Fresh on Demand richt zich op het verbeteren van kwaliteit in de keten. Om belangstellenden te informeren is een leaflet gemaakt met meer informatie.  Fresh on Demand bestaat uit verschillende deelprojecten zoals het effect van biomarkers op kwaliteit, optimalisatie van containertransport per trein en ontwikkeling van een dynamisch verpakkingsconcept. De leaflet omschrijft kort de inhoud en doelstelling van de 7 afzonderlijke deelprojecten. Wilt u meer lezen over Fresh on Demand en...
Lees meer
Nieuws
Nieuwe loontabellen per 1 januari 2025
15 november 2024

Nieuwe loontabellen per 1 januari 2025

De nieuwe loontabellen per 1 januari 2025 zijn beschikbaar.

De, in de cao overeengekomen, salarisverhoging van 3% is hierin verwerkt. Het was daarbij noodzakelijk om nog een correctie toe te passen n.a.v. het Wettelijk Minimumuurloon per 1 januari 2025. Hiermee wordt voorkomen dat het salaris onder het Wettelijk Minimumuurloon uitkomt. Een toelichting over de berekeningswijze m.b.t. het Wettelijk Minimumuurloon vindt u onder de loontabellen.

Lees bericht
Bekijk meer nieuwsMeer nieuws