Terug naar Nieuws
11 januari 2024
Wet Toekomst Pensioenen: Onderweg naar een nieuw pensioen

Er komen nieuwe regels voor het pensioen. Dat betekent ook dat de basispensioenregeling voor onze sector gaat veranderen. Wij verwachten dat uw werknemers vanaf 2027 pensioen opbouwen in de nieuwe pensioenregeling. U vraagt zich misschien af of u nu al iets moet doen en wanneer u iets hoort over de nieuwe basisregeling. Daarover leest u hieronder meer.

Wet Toekomst Pensioenen: Onderweg naar een nieuw pensioen

De sociale partners bespreken samen hoe de nieuwe pensioenregeling er uit gaat zien. In de komende maanden gaan zij aan de slag om afspraken te maken over uw nieuwe basisregeling bij Pensioenfonds PGB. U hoeft daarvoor niks te doen. De sociale partners wegen alle belangen goed af en maken zorgvuldige keuzes voor het pensioen van uw werknemers. Dat kost tijd. U krijgt bericht van ons zodra de nieuwe basisregeling voor de sector Groothandel in Groenten en Fruit bekend is.

Heeft u ook aanvullende pensioenafspraken bij Pensioenfonds PGB?

Dan maakt u zelf nieuwe aanvullende afspraken met Pensioenfonds PGB. Dat kan nadat de nieuwe basisregeling bekend is (waarschijnlijk zomer 2024). U hoort dan van Pensioenfonds PGB wat u moet doen om uw keuzes voor de nieuwe aanvullende afspraken te maken. U maakt uw keuzes (samen met uw werknemersvertegenwoordiging) vóór 1 oktober 2024.

Heeft u ook aanvullende pensioenafspraken bij een andere pensioenuitvoerder dan Pensioenfonds PGB?

Ook dan moet u nieuwe aanvullende pensioenafspraken maken. U kunt contact opnemen met een adviseur om te bekijken hoe u uw huidige aanvullende afspraken kunt omzetten naar de nieuwe regels voor het pensioen. Pensioenfonds PGB mag u daar niet bij helpen.

Dispensatie voor de basispensioenregeling bij Pensioenfonds PGB

Uw dispensatie wordt uiterlijk in 2027 opnieuw beoordeeld. U dient dan opnieuw aan te tonen dat u een gelijkwaardige pensioenregeling heeft. U krijgt bericht van ons zodra de nieuwe basisregeling voor sector Groothandel in Groenten en Fruit bekend is. U kunt ondertussen met uw huidige pensioenuitvoerder nieuwe afspraken maken voor het pensioen van uw werknemers. Of u kiest ervoor om alsnog gebruik te maken van de basispensioenregeling bij Pensioenfonds PGB.

U leest meer over het nieuwe pensioen op de website van Pensioenfonds PGB of werkenaanonspensioen.nl.

Lid worden?

Word lid via de onderstaande link
Klik hier om lid te wordenLid worden