Terug naar Nieuws
10 juli 2024
Staatssecretaris onder indruk van glastuinbouw

Staatssecretaris Jean Rummenie bezocht afgelopen maandag Kwekerij Overgaag, een paprikateler van coöperatie Harvest House. De nieuwe staatssecretaris van LVVN maakte in zijn eerste werkweek direct kennis met de innovaties en kracht van de glastuinbouw.

Telers John Overgaag en Wouter Overgaag, Bart van den Bosch gaven samen met Jelte van Kammen (CEO Harvest House) een rondleiding in de kas en de paprika sorteerloods. Zij lieten zien hoe zij elke dag streven naar efficiëntere en duurzamere teelt. Jaap Bond van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen was ook aanwezig om het belangrijke verhaal van onze sector te vertellen. Tijdens het bezoek werden belangrijke onderwerpen besproken zoals de energietransitie, de Horti Footprint, gewasbescherming en het verduurzamingsloket van CTGB, digitalisering en de internationale concurrentiepositie van de glastuinbouw.

Jean Rummenie was onder de indruk van het paprikabedrijf. “Dit is hightech productie in optima forma. Fantastisch om te zien wat een veelzijdig bedrijf dit is en wat voor mogelijkheden zij hebben op energiegebied. We mogen heel erg trots op de Nederlandse tuinbouwsector zijn. We hebben hier technologisch hoogwaardige, duurzame tuinbouwbedrijven die tot de wereldtop behoren.”

Jelte van Kammen, CEO Harvest House, kijkt tevreden terug op het bezoek. “Het was een eer om de staatssecretaris tijdens zijn eerste werkbezoek te ontvangen. Rummenie was al bekend met de glastuinbouw en we hebben hem bijgepraat over de actuele onderwerpen. Alle thema’s die we wilden bespreken kwamen aan bod. Na de rondleiding nam hij zelfs extra de tijd om verder te praten. Ik ben erg positief; met deze secretaris hebben we een grote fan van de glastuinbouw op het ministerie.


Lid worden?

Word lid via de onderstaande link
Klik hier om lid te wordenLid worden