Terug naar Nieuws
04 juli 2024
NLvoedt(balt) schot in de roos

Tijdens het NLvoedt-event in perscentrum Nieuwspoort op afgelopen dinsdag, 2 juli, genoten de gasten - onder het netwerken - van de wedstrijd die het Nederlands elftal speelde tegen Roemenië in het EK. Met diverse organisaties uit de Nederlandse agrofoodsector, waaronder GroentenFruit Huis, zorgden we voor een keur aan mooie gerechten, gemaakt van de fraaiste voedselproducten van eigen bodem.

NLvoedt(balt) schot in de roos

De bijeenkomst was een schot in de roos, met een ouderwets goede opkomst. Er werd flink bijgepraat, heerlijk gegeten en in de Oranjehoek werd gescoord door het Nederland elftal! Een waardige en voedzame afsluiting van het parlementaire jaar.

NLvoedt staat voor (h)eerlijk agrarisch voedsel uit Nederland, van boer tot bord.

Kamerleden, beleidsmakers en stakeholders uit de food- en agrosector waren ook dit jaar weer in ruime getalen aanwezig. Met een diner-buffet leverden we als voedselmakers van Nederland een goede bodem om het zomerreces in te gaan. Een mooi moment om de aanwezige parlementariërs te bedanken voor hun inzet en harde werk in het afgelopen jaar.

Daarbij werd ook aandacht gevraagd voor de talloze boeren, tuinders, vissers en verwerkende bedrijven die dagelijks voor voedzame producten op ons bord zorgen. Een kratje vol mooie, oer-Hollandse producten stond daarvoor symbool.

Het kratje met (h)eerlijke Hollandse producten zal ook worden aangeboden aan de nieuwe minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur. Wij als Nederlandse voedselmakers geven de minister daarmee een goede voedingsbodem om haar ambtstermijn mee te starten. En uiteraard nodigen we de minister van harte uit om volgend jaar aanwezig te zijn bij NLvoedt.

Lid worden?

Word lid via de onderstaande link
Klik hier om lid te wordenLid worden