Te nat, te droog of te heet. De laatste jaren zien we steeds vaker gaten ontstaan in de beschikbaarheid van bepaalde groente- en fruitsoorten als gevolg van klimatologische factoren. Daarnaast is er sprake van geopolitieke instabiliteit waardoor handelsstromen zich verplaatsen. Deze factoren hebben invloed op het reilen en zeilen van leveranciers van groenten en fruit en de vervolgschakels in de keten. Wat zien we gebeuren, nu en in de toekomst?
GroentenFruit Huis organiseert samen met Topsector IMPACT T&U het Symposium 'Productbeschikbaarheid niet langer vanzelfsprekend' op 12 november. Gedurende deze dag zijn we te gast op het unieke landgoed Oranjerie Hydepark in Doorn.
Programma
10.30 uur | Ontvangst
11.00 uur | Introductie “Waarom dit symposium?” - Richard Schouten, GroentenFruit Huis
11.15 uur | ‘Zorgen om sourcing?! Het vullen van het AGF-schap wordt echt uitdagender’ - Cindy van Rijswick, Global Strategist Rabobank
11.45 uur | Paneldiscussie: Hoe hoog op de agenda van politiek, onderzoek en bedrijfsleven? - discussieleider Mark Wijsman
12.30 uur | Netwerklunch
13.30 uur | Gevolgen klimaatverandering op voedselvoorziening - Reinier van den Berg, meteoroloog en weerman
14.15 uur | Hoe kun je vanuit de keten met leveranciers werken aan klimaatbestendig telen? - Marianne van Keep, Chief Sustainability Officer (Verstegen Spices & Sauces BV)
14.45 uur | Pauze
15.15 uur | Hoe gaat de retail om met gaten in beschikbaarheid? - Laurens Sloot, Hoogleraar Ondernemerschap & Detailhandel, eigenaar EFMI Business School
17.00 uur | Afsluiting
Meer informatie over de invulling van deze dag is te vinden op de uitnodiging.
Aanmelden
Het symposium is gratis voor leden van GroentenFruit Huis. U kunt zich aanmelden bij communicatie@groentenfruithuis.nl.