Terug naar Nieuws
27 mei 2024
Factsheet bloemkool in beeld nu beschikbaar

Bloemkool is één van de meest populaire groenten in Nederland. Het wordt vooral geteeld in Noord-Holland waarbij de afzet met name gericht is op de binnenlandse markt. Met een jaarlijkse consumptie van 3,2 kilo per persoon zijn Nederlanders ware bloemkoolkampioenen. Ter vergelijking eet een Brit 2,4 kilo, ligt de Poolse consumptie op 1,6 kilo per persoon en komt de Duitse consument op 1,5 kilo. Dit en meer is te lezen in de Factsheet bloemkool in beeld van GroentenFruit Huis.

Factsheet bloemkool in beeld nu beschikbaar

In 2023 viel de totale Nederlandse consumptie door een kleiner aanbod van vooral bloemkool uit Spanje en Frankrijk lager uit dan een jaar terug, maar in de vijf jaar ervoor was er sprake van een jaarlijkse groei.

In tegenstelling tot de kleinere Spaanse en Franse oogst was de Nederlandse oogst in 2023 met 53 miljoen kilo juist wat groter. In de periode van juni tot oktober 2023, ofwel de periode waarin Nederlandse bloemkool volop beschikbaar is, kocht de Nederlandse consument bijna 10 procent meer bloemkool dan een jaar terug. In het eerste en vierde kwartaal viel de consumentenaankoop zo'n 45 procent terug vergeleken met voorgaand jaar.


Lid worden?

Word lid via de onderstaande link
Klik hier om lid te wordenLid worden