Terug naar Nieuws
20 september 2023
Doe ook mee aan de Grote GroentenFrUitdaging op Nationale Groente-en Fruitdag

Op 12 oktober 2023 is het Nationale Groente- en Fruitdag, een jaarlijks terugkerende dag met extra aandacht voor groenten en fruit. GroentenFruit Huis en Veggipedia inspireren in aanloop naar deze dag heel Nederland, zowel jong als oud, om meer groenten en fruit te eten. De GroentenFrUitdaging daagt iedereen uit om te lunchen met veel groenten en fruit. Bedrijven of schoolklassen kunnen met een foto van hun gezonde lunch bovendien in aanmerking komen voor een mand met lekkere snackgroenten.

#groentenfruitdaging

Om een hogere consumptie van groenten en fruit tijdens de lunch te stimuleren kunnen klassen, afdelingen en organisaties meedoen aan de GroentenFrUitdaging. Via social media roepen we iedereen op om in de aanloop naar 12 oktober de origineelste, lekkerste groente- en fruitrijke lunch te maken. Door deze te delen met de hashtag #groentenfruitdaging maak je kans op een rijkgevulde groente- en fruitmand die we hoogstpersoonlijk op 12 oktober bij je komen bezorgen, begeleid door een videoteam van Dutch Food Week. Zo kunnen we samen laten zien hoe lekker en eenvoudig het is om meer groenten en fruit in ons dagelijks leven op te nemen. Voor informatie over de actievoorwaarden kunt u terecht op de website van Veggipedia.

Dutch Food Week

De Nationale Groente-en Fruitdag valt niet geheel toevallig in de Dutch Food Week. Deze vindt plaats van 7 t/m 14 oktober en staat in het teken om heel Nederland bewust te maken van ons voedsel. GroentenFruit Huis is partner van Dutch Food Week en draagt daarom bij aan het verspreiden van deze boodschap. Naast de Nationale Groente-en Fruitdag zijn er nog allerlei verschillende activiteiten georganiseerd door Dutch Food Week zelf en haar partners.

Gezond en duurzaam

Nederlanders eten gemiddeld zo'n 163 gram groenten en 135 gram fruit per dag, blijkt uit de Voedselconsumptiepeiling (VCP) van het RIVM. Deze hoeveelheden zijn zorgwekkend laag. De richtlijn van het Voedingscentrum is een hoeveelheid groenten van 250 gram en 200 gram fruit per dag. Nederland heeft een overvloed aan heerlijke groenten en fruit te bieden. Daar kunnen we met z'n allen nog veel meer van eten. Want het eten van groenten en fruit is een gezonde en duurzame keuze voor iedereen.

Doe ook mee aan de Grote GroentenFrUitdaging op Nationale Groente-en Fruitdag

Lid worden?

Word lid via de onderstaande link
Klik hier om lid te wordenLid worden