Terug naar Nieuws
26 april 2024
Campagne Groene Kracht Vooruit van start

Afgelopen week is de campagne Groene Kracht Vooruit gestart. De glastuinbouw is van onschatbare waarde voor Nederland met kansen, maar ook uitdagingen. Dit verhaal krijgt nu een gezicht doordat ondernemers geportretteerd worden op thema’s als innovatie, duurzaamheid, energie, economie en arbeid. De campagne Groene Kracht Vooruit richt zich op politici en beleidsmakers en is een samenwerking van 8 sectorpartijen: Bloemenbureau Holland, Federatie Vruchtgroente Organisaties, Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Greenports Nederland, Plantum, Royal FloraHolland en de Sierteelt Versnellers.

Campagne Groene Kracht Vooruit van start

Doel van de campagne is om Nederland te laten zien dat de sector volop investeert in verduurzaming en de energietransitie. Kwekers en telers werken hard aan innovatieve oplossingen: van het overschakelen op zonne- en windenergie of aardwarmte, tot zo efficient mogelijk telen en het verantwoord omgaan met grondstoffen.

De meerjarige campagne loopt van 2024 tot en met 2026 en vormt de basis voor het gesprek dat de betrokken sectororganisaties aangaan met politici, beleidsmakers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Natuurlijk willen we ook consumenten meenemen in deze campagne, daarom is er de website: groenekrachtvooruit.nl.

“Als sector zijn we een voorloper op het gebied van kennis en innovatie,“ zegt algemeen directeur Janine Luten. Als Nederlandse groente- en fruitsector zijn we in staat om Nederlandse groente en fruit zo slim, efficient en duurzaam mogelijk te produceren en dit aanbod te combineren met geïmporteerde producten uit de rest van de wereld. Dat is uniek in de wereld. Zo dragen we met ons werk bij aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en daarnaast leveren we een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie. Via deze sectorcommunicatie vertellen we dit verhaal vanuit telers die zich dagelijks inzetten om steeds te verbeteren en vernieuwen.

De website www.groenekrachtvooruit.nl vertelt u meer over de campagne.

Lid worden?

Word lid via de onderstaande link
Klik hier om lid te wordenLid worden