Terug naar Nieuws
16 april 2024
Arie van der Linden ontvangt GroentenFruit Huis Impact Award 2024

GroentenFruit Huis reikt in 2024 voor de tweede maal de GroentenFruit Huis Impact Award uit aan een medewerker van één van haar leden. Deze award is voor een persoon binnen onze ledengroep, die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de sector ofwel het verschil heeft gemaakt in het belang van alle leden.

Arie van der Linden ontvangt GroentenFruit Huis Impact Award 2024

Criteria voor de GroentenFruit Huis Impact Award:

  • Het moet gaan om een persoon
  • Deze persoon is werkzaam bij een van de aangesloten leden
  • Deze persoon heeft zich op bijzondere wijze belangeloos ingezet voor de sector waarmee hij/zij het verschil heeft gemaakt in het belang van alle leden
  • Dit heeft geresulteerd in een betekenisvol concreet resultaat

De GroentenFruit Huis Impact Award 2024 wordt dit jaar uitgereikt aan een man met als motto: Samen zijn we meer dan alleen.

Arie van der Linden, Head of Quality bij Bakker Centrale Inkoop

Arie is een betrokken GroentenFruit Huis lid en spant zich altijd in om de hele sector naar een hoger plan te tillen. Daarom spreekt GroentenFruit Huis publiekelijk haar waardering voor hem uit.
Immers doet hij dit niet uit eigen belang, maar volledig in het belang van de hele sector.

Groenten en Fruit vormen een rode draad door de carrière van Arie van der Linden. Wel was er altijd een link naar Kwaliteit en Voedselveiligheid, in de breedste zin van het woord.
Hij startte zijn carrière bij het Ministerie van LNV (12 jaar) en de ZBO als plaatsvervangend directeur van het Kwaliteits Controle Bureau (KCB). Vervolgens werkte hij 18 jaar bij The Greenery. De laatste 9 jaar als hoofd van de afdeling kwaliteit en voedselveiligheid bij Bakker Barendrecht.

We kunnen Arie typeren als een man van kennis en kunde en een pleitvoerder voor samenwerking op precompetitieve onderwerpen zoals voedselveiligheid. Een man ook die het belang ziet van samenwerken en niet alleen zelf zijn nek uitsteekt, maar ook zijn medewerkers laat deelnemen aan diverse overlegstructuren.

Samenwerken is voor Arie zowel halen als brengen van informatie. Voor GroentenFruit Huis is hij altijd een bron van praktische informatie die opkomende issues goed aanvoelt. Hoewel niet alle issues met even veel plezier worden ontvangen, ziet Arie altijd het belang van gezamenlijk handelen en biedt hij goede ondersteuning bij het vertalen van wetgeving en/of klanteisen naar de praktijk.

Sinds 2011 was Arie een vaste waarde in het Bestuur van Food Compass. De laatste 3 jaren in de rol van Voorzitter (2020-2023). Ook denkt hij al 10 jaar mee in de Business Council Voedselveiligheid en Kwaliteit van GroentenFruit Huis.Stichting Food Compass werd opgericht in 2003. Bij de start sloten de telersvereigingen, onder de vlag van DPA zich aan bij Food Compass. Ook Arie zag al snel de toegevoegde waarde van Food Compass zodat The Greenery in 2004 aansloot, vrijwel direct vanaf de start.
En de impact van Food Compass groeit. Van publicatie van microbiologische onderzoeksdata middels eigen rapportages tot vermelding in een FAO/WHO rapport in december 2023.

Kortom: een man met hart voor de groente- en fruitsector, die de hele sector vooruit helpt met zijn inzet en inzichten!

Lid worden?

Word lid via de onderstaande link
Klik hier om lid te wordenLid worden