Terug naar Nieuws
22 november 2023
Afronding verkiezingscampagne Tweede Kamerverkiezingen

De Tweede Kamerverkiezingen zijn weer achter de rug. Daarmee is een einde gekomen aan de verkiezingscampagne. Tijdens deze periode heeft GroentenFruit Huis duidelijk gemaakt wat de inzet van een nieuw parlement en kabinet de komende jaren zou moeten zijn in het belang van telersverenigingen en handelsbedrijven in de groente- en fruitsector.

Afronding verkiezingscampagne Tweede Kamerverkiezingen

We hebben geconstateerd dat een aantal punten van ons Manifest Speerpunten GroentenFruit Huis in verkiezingsprogramma's is overgenomen, waaronder 0 procent btw-tarief op verse groenten en fruit. Daarnaast hebben we bijeenkomsten georganiseerd, al dan niet samen met andere partijen in de de tuinbouw. Tijdens deze bijeenkomsten zijn kandidaten voor de Tweede Kamer bijgepraat over actuele vraagstukken in de sector.

Daarnaast zijn notities opgesteld met input voor overdrachtsdossiers voor nieuwe bewindslieden. Komende maanden zullen deze notities in gesprekken met ambtenaren verder worden toegelicht. Daarnaast zal GroentenFruit Huis contacten leggen met nieuwe Tweede Kamerleden waarbij we de informatie vanuit de praktijk met de politiek zullen delen. GroentenFruit Huis staat voor gezonde en duurzame producten. Om dit op de lange termijn te bereiken is wel een transitieperiode nodig.

Lid worden?

Word lid via de onderstaande link
Klik hier om lid te wordenLid worden