Profiteer van uw lidmaatschap! GroentenFruit Huis is primair opgericht voor de behartiging van uw belangen in de breedste zin van het woord. Een team van deskundige medewerkers staat elke dag tot uw beschikking om uw vragen te beantwoorden of problemen met grensformaliteiten, cao-toepassing, borging van voedselveiligheid, afzetbevordering etc. op te lossen.

Voordelen voor leden:

  • Wekelijkse digitale nieuwsbrief
  • Uitgebreide kennisbank op ons ledenportaal
  • Collectieve kortingen

Lid worden?

Nog geen lid van GroentenFruit Huis? Lees meer over het lidmaatschap van GroentenFruit Huis of neem contact met ons op

Leden van GroentenFruit Huis kunnen gebruik maken van collectieve kortingen

Beide partijen, GroentenFruit Huis en de diverse aanbieders, hebben baat bij een goede samenwerking. De aanbieders van commerciële diensten kunnen gepast gebruikmaken van het ledennetwerk van GroentenFruit Huis. Wij hebben op onze beurt interessante afspraken kunnen maken voor korting op de dienstverlening.

Hieronder ziet u een overzicht van alle collectieve kortingen.


Afvalbijdrage Duitsland

Nederlandse bedrijven die in Duitsland producten in consumentenverpakking op de markt brengen, dienen zich aan te sluiten bij een zogenaamd duaal systeem.

Het duale systeem regelt de recycling van afval (o.a. plastic) in Duitsland. GroentenFruit Huis heeft een hiervoor collectief contract afgesloten met Landbell. Bedrijven die zich aansluiten bij het collectief, kunnen daarnaast gebruik maken van de diensten van de Duits Nederlandse Handelskamer (DNHK). DNHK ondersteunt de deelnemers o.a. bij de administratieve zaken rondom opgave van geplande en definitieve volumes. Hiermee voldoet u aan de Duitse regels wat betreft recycling. De regeling is toegankelijk voor alle leden van GroentenFruit Huis.

GroentenFruit Huis sluit ieder jaar een nieuw contract af met een duaal systeem. Groot voordeel is dat all kilo’s van de leden die deelnemen in het collectief opgeteld worden. Hierdoor kan een concurrerende prijs worden afgesproken. Ook is er een gunstige collectieve sanctieregeling indien u meer of minder verpakkingen op de Duitse markt brengt dan vooraf is doorgegeven.

Meer informatie: Robert Bakker.


Collectieve regeling PlanetProof 

On the way to PlanetProof’ (PlanetProof) is een certificatieschema voor plantaardige teelten op het gebied van milieu en is eigendom van Stichting Milieukeur (SMK). Er is samengewerkt aan een ambitieus, onderscheidend, haalbaar, betaalbaar en internationaal certificatieschema PlanetProof in de groente- en fruitsector, met een zo breed mogelijke uitrol in binnen- en buitenland. Hiervoor heeft GroentenFruit Huis een samenwerkingsovereenkomst gesloten met SMK, onderdeel van deze overeenkomst is een collectieve regeling voor leden van het GroentenFruit Huis.


Gas en elektra

Als lid van GroentenFruit Huis kunt u profiteren van scherpe energietarieven door gebruik te maken van deze raamovereenkomst. GroentenFruit Huis heeft de afgelopen jaren goede ervaring met de leverancier ENECO en kiest ook voor komende periode voor deze partij.

Meer informatie: Kris Charan.


Zilveren Kruis

Als lid van GroentenFruit Huis heeft u de mogelijkheid om een collectief zorgcontract met Zilveren Kruis af te sluiten. Dan profiteren uw medewerkers van extra vergoedingen die hen helpen zich gezonder te voelen. Met voor u als voordeel minder verzuim en een hogere productiviteit. Ook heeft u toegang tot de gezondheidsoplossingen van Present! Light: u krijgt korting op een groot aantal oplossingen op het gebied van fysieke en mentale gezondheid, leefstijl, verzuimpreventie en re-integratie om uw medewerkers te helpen gezond te werken.

Meer informatie: de branchewebsite.

Centraal Beheer

De WGA-regeling uit de cao Groothandel in Groenten en Fruit wordt met ingang van 2022 verzekerd bij Centraal Beheer.

De afspraken in de cao Groothandel in Groenten en Fruit Huis worden met ingang van 1 januari 2022 verzekerd door Centraal Beheer. Zilveren Kruis en Centraal Beheer zijn beide merken van Achmea. Zilveren Kruis en Centraal Beheer werkten al langer samen rondom inkomensverzekeringen. Achmea bundelt nu de WIA-verzekeringen voor het GroentenFruit Huis bij Centraal Beheer.

Als lid van GroentenFruit Huis ontvangt u 5% korting op de verzuimverzekering met een eigen risico in geld, de WIA Excedentverzekering, en op de Werkgevers Uitstapverzekering.

Wilt u weten wat Centraal Beheer nog meer voor u kan betekenen?
Denk bijvoorbeeld aan inkomensverzekeringen, leren en ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid? Neemt u dan contact op met de adviseurs van Centraal Beheer. Dit kan telefonisch op het nummer (055) 579 8198 of via wia@centraalbeheer.nl. De adviseurs van Centraal Beheer zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur.


Indirect lidmaatschap werkgeversorganisatie AWVN

Leden van GroentenFruit Huis zijn indirect lid van AWVN. Hierdoor hebben leden van GroentenFruit Huis vrijwel volledige toegang tot de (betaalde) dienstverlening van AWVN én tot alle besloten informatie op de website van AWVN. Ook genieten indirecte leden korting op cursussen/ opleidingen van AWVN.

AWVN Beloningsmonitor
GroentenFruit Huis-leden kunnen ook met korting gebruik maken van de Beloningsmonitor. De Beloningsmonitor is een online beloningsdatabase waarmee gebruikers zelf snel en eenvoudig actuele beloningsvergelijkingen kunnen maken. 


Vertalingen

AgroLingua Vertaalbureau 

Vertaalbureau AgroLingua is gespecialiseerd en marktleider in de Agro & Food business. Wij helpen 1500 internationale bedrijven en organisaties met hun vertalingen in meer dan 150 taalcombinaties! Wij blinken uit als betrokken vertaalpartner voor organisaties en bedrijven die voornamelijk actief zijn in de landbouw, tuinbouw, veehouderij, agrotechniek en voedingsmiddelenindustrie alsook aanverwante sectoren. 

Meertalige communicatie 
Een deugdelijke vertaling is de sleutel tot succes voor internationaal opererende organisaties en bedrijven. Met de kennis van terminologie en vaktaal van de internationale Agro & Food wereld creëert AgroLingua toegevoegde waarde.

Kwaliteit 
Wij zijn ISO-gecertificeerd volgens de normen ISO 9001 en ISO 17100. ISO 17100 is de internationale norm voor vertaaldiensten en stelt eisen aan het gehele vertaalproces. ISO 9001 is de meest bekende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement.

Ledenvoordeel 
15% korting op onze standaard prijslijst voor teksten tot 5000 woorden voor de taalcombinaties Nederlands-Engels-Duits-Frans. Klik hier voor een offerte en vermeldt hierbij uw lidmaatschap van GroentenFruit Huis. U kunt ook telefonisch contact opnemen: 077-308 28 29.

Blauvelt Tuinbouwvertalingen

Als wereldspeler in groenten en fruit is de sector gebaat bij goede vertalingen. Blauvelt Tuinbouwvertalingen is een gespecialiseerd vertaalbureau en draagt de sector een warm hart toe. Leden van GroentenFruit Huis kunnen gebruik maken van de collectiviteitskorting van dit vertaalbureau. U krijgt 10% extra woorden voor hetzelfde tarief. 

Kijk voor meer informatie op de website van Blauvelt Tuinbouwvertalingen.


Collectieve inzending beurzen

Stichting Holland Fresh Group is onderdeel van GroentenFruit Huis waarin de collectieve deelname aan buitenlandse AGF-beurzen wordt uitgevoerd. Doel van de collectieve deelname is de exposanten te ontzorgen, waarbij gebruik kan worden gemaakt van collectief transport, basis standbouw en catering tegen vooraf afgesproken prijzen. Indien gewenst kan de standbouw worden gepersonaliseerd.

Op dit moment faciliteren wij 3 beurzen t.w.:

Holland Fresh Group

Nog geen lid van GroentenFruit Huis? 

Op onze website is meer informatie te lezen over het lidmaatschap van GroentenFruit Huis. Of neem contact met ons op voor meer informatie.