GroentenFruit Huis

Ledenvoordeel GroentenFruit Huis

Profiteer van uw lidmaatschap! GroentenFruit Huis is primair opgericht voor de behartiging van uw belangen in de breedste zin van het woord. Een team van deskundige medewerkers staat elke dag tot uw beschikking om uw vragen te beantwoorden of problemen met grensformaliteiten, cao-toepassing, borging van voedselveiligheid, afzetbevordering etc. op te lossen.

Voordelen voor leden:

 • Wekelijkse digitale nieuwsbrief
 • Toegang tot het ledenportaal van GroentenFruit Huis
 • Gratis abonnement op ketenmagazine Chain
 • Collectieve kortingen

Nog geen lid van GroentenFruit Huis? Klik hier om meer te lezen over het lidmaatschap of neem contact met ons op

Leden van GroentenFruit Huis kunnen gebruik maken van collectieve kortingen

Beide partijen, GroentenFruit Huis en de diverse aanbieders, hebben baat bij een goede samenwerking. De aanbieders van commerciële diensten kunnen gepast gebruikmaken van het ledennetwerk van GroentenFruit Huis. Wij hebben op onze beurt interessante afspraken kunnen maken voor korting op de dienstverlening.

Hier onder ziet u een overzicht van alle collectieve kortingen.

Afvalbijdrage Duitsland

Nederlandse bedrijven die in Duitsland producten in consumentenverpakking op de markt brengen, dienen zich aan te sluiten bij een zogenaamd duaal systeem.

Het duale systeem regelt de recycling van afval (o.a. plastic) in Duitsland. GroentenFruit Huis heeft een collectief contract afgesloten met Landbell. Bedrijven die zich aansluiten bij het collectief kunnen ook gebruik maken van de diensten van de Duits Nederlandse Handelskamer. Hiermee voldoet u aan de Duitse regels wat betreft recycling. De regeling is toegankelijk voor alle leden van GroentenFruit Huis. Hier staan de tarieven voor 2018.

GroentenFruit Huis sluit ieder jaar een nieuw contract af met een duaal systeem. Groot voordeel is dat de kilo’s van de leden van het collectief opgeteld worden, waardoor er een concurrerende prijs kan worden afgesproken. In 2018 heeft GroentenFruit Huis een contract met Landbell.

Bekijk deze folder voor meer informatie

Kredietverzekering

GroentenFruit Huis heeft voor de kredietverzekering collectieve afspraken gemaakt met Coface. 

Coface Nederland biedt een compleet pakket aan diensten op het gebied van kredietverzekeren, kredietinformatie, het beoordelen van risico's en incasso. Leden kunnen onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op collectiviteitsvoordelen zoals: voordelige tarieven, hulp bij het beheer van betwiste vorderingen en dekking van schade op vooruitbetalingen. In dit filmpje legt Coface haar dienstverlening uit. 

DRA

Daarnaast kunnen leden kosteloos gebruik maken van de DRA-tool van Coface. De DRA-score zegt iets over de kredietwaardigheid van een klant. Via deze link kunnen debiteuren ingevoerd worden. Kijk voor meer informatie op deze flyer van DRA.

Gas en elektra

GroentenFruit Huis biedt leden de mogelijkheid voor een energiecontract. In samenwerking met energieadviesbureau Hellemans Consultancy B.V. onderhandelt GroentenFruit Huis met veel leveranciers om een marktconform aanbod voor haar leden uit de markt te halen. De nadruk ligt op ontzorgen en een scherpe prijs, maar ook andere contractvoorwaarden worden in de onderhandeling meegenomen.

Meer informatie vindt u in deze bijlage of neem contact op met Kris Charan.

Telefonie

Meer informatie volgt spoedig. Meer informatie: Kris Charan.

Schadeverzekeringen

De Schadeverzekeringsdienst van Meeùs biedt u de zekerheid van een uitgebreide dekking en een snelle schadeafhandeling. Uit het totale marktaanbod heeft Meeùs op basis van prijs, polisvoorwaarden en dekking o.a. de volgende producten geselecteerd:

 • bedrijfsgebouwen
 • bedrijfsmiddelen 
 • bedrijfsaansprakelijkheid
 • werkmaterieel
 • wagenparken
 • transport en creditmanagement
 • kredietverzekering. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Suzan van Kuppeveld.

Achmea

GroentenFruit Huis heeft met Zilveren Kruis Achmea een collectieve afspraak gemaakt voor zorgverzekeringen voor werknemers, werkzaam bij leden GroentenFruit Huis. Bij afname van een aanvullende verzekering krijgen werknemers een gratis aanvullend pakket waarin o.a. zes extra behandelingen fysiotherapie worden vergoed. Zilveren Kruis Achmea biedt daarnaast een aantal andere verzekeringen. 

Er zijn ook brancheafspraken voor een Verzuimverzekering, WIA-excedent verzekering en een WGA-uitstapverzekering. Voor preventie is er het product Present! Zie voor meer informatie de branchewebsite.

Arbeidsongeschiktheid

ZZP'ers, eigenaren en zelfstandig ondernemers kunnen arbeidsongeschikt raken en hierdoor te maken krijgen met een daling van inkomen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt u zich tegen dit risico beschermen. Leden van GroentenFruit Huis krijgen korting op de AOV Compleet-verzekering van Centraal Beheer

Afspraken GroentenFruit Huis en Centraal Beheer AOV

Collectieve inzending beurzen

Stichting Holland Fresh Group is onderdeel van Vereniging GroentenFruit Huis waarin de collectieve deelname aan buitenlandse AGF beurzen wordt uitgevoerd. Op dit moment faciliteren wij 5 beurzen t.w.:

 • Fruit Logistica in Berlijn
 • London Produce Show in Londen
 • Asia Fruit Logistica in Hongkong
 • PMA Fresh Summit in Orlando USA
 • Fruit Attraction in Madrid
Nog geen lid van GroentenFruit Huis? Klik hier om meer te lezen over het lidmaatschap of neem contact met ons op voor meer informatie.