GroentenFruit Huis

Ledenvoordeel GroentenFruit Huis

Profiteer van uw lidmaatschap! GroentenFruit Huis is primair opgericht voor de behartiging van uw belangen in de breedste zin van het woord. Een team van deskundige medewerkers staat elke dag tot uw beschikking om uw vragen te beantwoorden of problemen met grensformaliteiten, cao-toepassing, borging van voedselveiligheid, afzetbevordering etc. op te lossen.

Voordelen voor leden:

 • Wekelijkse digitale nieuwsbrief
 • Uitgebreide kennisbank op ons ledenportaal
 • Collectieve kortingen

Lid worden?

Nog geen lid van GroentenFruit Huis? Lees meer over het lidmaatschap van GroentenFruit Huis of neem contact met ons op

Leden van GroentenFruit Huis kunnen gebruik maken van collectieve kortingen

Beide partijen, GroentenFruit Huis en de diverse aanbieders, hebben baat bij een goede samenwerking. De aanbieders van commerciële diensten kunnen gepast gebruikmaken van het ledennetwerk van GroentenFruit Huis. Wij hebben op onze beurt interessante afspraken kunnen maken voor korting op de dienstverlening.

Hieronder ziet u een overzicht van alle collectieve kortingen.

Afvalbijdrage Duitsland

Nederlandse bedrijven die in Duitsland producten in consumentenverpakking op de markt brengen, dienen zich aan te sluiten bij een zogenaamd duaal systeem.

Het duale systeem regelt de recycling van afval (o.a. plastic) in Duitsland. GroentenFruit Huis heeft een collectief contract afgesloten met Landbell. Bedrijven die zich aansluiten bij het collectief kunnen ook gebruik maken van de diensten van de Duits Nederlandse Handelskamer. Hiermee voldoet u aan de Duitse regels wat betreft recycling. De regeling is toegankelijk voor alle leden van GroentenFruit Huis. Hier staan de tarieven voor 2020.

GroentenFruit Huis sluit ieder jaar een nieuw contract af met een duaal systeem. Groot voordeel is dat de kilo’s van de leden van het collectief opgeteld worden, waardoor er een concurrerende prijs kan worden afgesproken.

Bekijk deze folder voor meer informatie

Kredietverzekering

GroentenFruit Huis heeft voor de kredietverzekering collectieve afspraken gemaakt met Coface. 

Coface Nederland biedt een compleet pakket aan diensten op het gebied van kredietverzekeren, kredietinformatie, het beoordelen van risico's en incasso. Leden kunnen onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op collectiviteitsvoordelen zoals: voordelige tarieven, hulp bij het beheer van betwiste vorderingen en dekking van schade op vooruitbetalingen. In dit filmpje legt Coface haar dienstverlening uit. 

DRA

Daarnaast kunnen leden kosteloos gebruik maken van de DRA-tool van Coface. De DRA-score zegt iets over de kredietwaardigheid van een klant. Via deze link kunnen debiteuren ingevoerd worden. Kijk voor meer informatie op deze flyer van DRA.

Gas en elektra

Als lid van GroentenFruit Huis kunt u ook komend jaar (2021) weer profiteren van scherpe energietarieven door gebruik te maken van deze raamovereenkomst. GroentenFruit Huis heeft de afgelopen jaren goede ervaring met de leverancier ENECO en kiest ook voor komende periode voor deze partij.

Neem voor meer informatie contact op met Kris Charan.

Telefonie

Vaste Telefonie

GroentenFruit Huis werkt samen met de stichting Telecom en Internetgebruikers Nederland (sTN). Via sTN profiteert u van aantrekkelijk ledenvoordeel op de vaste telefonie van de grote telecomproviders: KPN, T-Mobile en Vodafone. De kortingen lopen op tot 60% en er worden geen overstap- en aansluitkosten gerekend.

Meer informatie vindt u in deze bijlage of neem contact op met Kris Charan.

Mobiele Telefonie

Cloud ÉÉN is al jaren een van de telefoniepartners van GroentenFruit Huis. Als lid bent u verzekerd van het beste aanbod en het hoogste serviceniveau. Met een KPN ÉÉN telefooncentrale in de cloud is het niet langer 'Vast of Mobiel' maar wordt het 'Vast en Mobiel'. U bepaalt zelf op welk device u bereikbaar bent. Uw mobiele telefoon wordt eenvoudig een volwaardig onderdeel van uw bedrijfscentrale. Zo bent u niet langer plaatsgebonden en bent u optimaal bereikbaar.  

Meer informatie vindt u in deze bijlage of neem contact op met Kris Charan.

Schadeverzekeringen

De Schadeverzekeringsdienst van Meeùs biedt u de zekerheid van een uitgebreide dekking en een snelle schadeafhandeling. Uit het totale marktaanbod heeft Meeùs op basis van prijs, polisvoorwaarden en dekking o.a. de volgende producten geselecteerd:

 • bedrijfsgebouwen
 • bedrijfsmiddelen 
 • bedrijfsaansprakelijkheid
 • werkmaterieel
 • wagenparken
 • transport en creditmanagement
 • kredietverzekering. 

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Zilveren Kruis

GroentenFruit Huis heeft met Zilveren Kruis een collectieve afspraak gemaakt voor zorgverzekeringen voor werknemers, werkzaam bij leden GroentenFruit Huis. Bij afname van een aanvullende verzekering krijgen werknemers een gratis aanvullend pakket waarin o.a. zes extra behandelingen fysiotherapie worden vergoed. Zilveren Kruis biedt daarnaast een aantal andere verzekeringen. 

Er zijn ook brancheafspraken voor een Verzuimverzekering, WIA-excedent verzekering en een WGA-uitstapverzekering. Voor preventie is er het product Present! Zie voor meer informatie de branchewebsite.

Gratis WGA quick scan voor leden GroentenFruit Huis

Bent u al WGA Eigenrisicodrager of heeft u het WGA risico nog verzekerd bij het UWV? Zilveren Kruis biedt leden van GroentenFruit Huis dan graag een quick scan van de WGA premie aan. Deze quick scan is geheel vrijblijvend en zonder aanvullende kosten! 

Bij het afsluiten van de WGA eigenrisicoverzekering profiteren leden van GroentenFruit Huis daarnaast ook nog eens van een interessante korting op de premie van 5%.

Meer informatie

Meer informatie kunt u lezen in deze bijlage

Voor vragen kunt u contact opnemen met Zilveren Kruis via telefoonnummer (071) 364 19 20 of via mail: zorg.mkb@zilverenkruis.nl. Ook zijn er mogelijkheden voor een afspraak op locatie. Wilt u weten of dit in uw situatie mogelijk is dan kunt u dit in het gesprek of in de e-mail aangeven.

Arbeidsongeschiktheid

ZZP'ers, eigenaren en zelfstandig ondernemers kunnen arbeidsongeschikt raken en hierdoor te maken krijgen met een daling van inkomen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt u zich tegen dit risico beschermen. Leden van GroentenFruit Huis krijgen korting op de AOV Compleet-verzekering van Centraal Beheer

Afspraken GroentenFruit Huis en Centraal Beheer AOV.

Vertalingen

Als wereldspeler in groenten en fruit is de sector gebaat bij goede vertalingen. Blauvelt Tuinbouwvertalingen is een gespecialiseerd vertaalbureau en draagt de sector een warm hart toe. Leden van GroentenFruit Huis kunnen gebruik maken van de collectiviteitskorting van dit vertaalbureau. U krijgt 10% extra woorden voor hetzelfde tarief. 

Kijk voor meer informatie op de website van Blauvelt Tuinbouwvertalingen.

Collectieve inzending beurzen

Stichting Holland Fresh Group is onderdeel van GroentenFruit Huis waarin de collectieve deelname aan buitenlandse AGF-beurzen wordt uitgevoerd. Doel van de collectieve deelname is de exposanten te ontzorgen, waarbij gebruik kan worden gemaakt van collectief transport, basis standbouw, catering en hotelovernachtingen tegen vooraf afgesproken prijzen. Indien gewenst kan de standbouw worden gepersonaliseerd.

Op dit moment faciliteren wij 5 beurzen t.w.:

 • Fruit Logistica in Berlijn
 • London Produce Show in Londen
 • Asia Fruit Logistica in Hongkong
 • PMA Fresh Summit in de USA
 • Fruit Attraction in Madrid
Nog geen lid van GroentenFruit Huis? 

Klik hier om meer te lezen over het lidmaatschap of neem contact met ons op voor meer informatie.