GroentenFruit Huis

Groentecongres

Donderdag 8 september 2022

Op donderdag 8 september is het zover: het 6e Groentecongres met als thema Meer groenten in de zorg. 

Nieuwe kennis, best practices van zorginstellingen en koks worden samengebracht met wensen van diëtisten, expertise in hospitality, mogelijkheden van de leveranciers en het voldoen aan de criteria van Goede Zorg Proef Je. Het programma daagt uit tot introductie van gezondere en smaakvollere gerechten met meer groenten voor cliënten, patiënten en zorgmedewerkers.

We zien u graag op 8 september op de Floriade:

Menrike Menkveld, Koen Joosten, Rob Baan en Janine Luten.

U kunt zich hier aanmelden.

Programma

  • 10.30 uur Registratie en inloop
  • 11.00 uur Groenten in de zorg – een wetenschappelijke uitdaging? Alie de Boer, UMCM
  • 11.30 uur Voedingsconcepten in de zorg: maak het verschil met groenten. Pitches van drie zorginstellingen:
    • Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede (Coralie Azzouzi-van Beek)
    • Flevoziekenhuis, Almere (Elles de Bruin)
    • Reade revalidatiecentrum, Amsterdam (Anna Kretova)
  • 12.00 uur Wensen van de diëtist; groenten op maat! NVD Diëtisten Facilitair - Merel Ambrosius
  • 12.25 uur Opening netwerklunch en inspiratiemarkt door Jan-Nico Appelman, gedeputeerde voor landbouw en voedsel van de Provincie Flevoland
  • 12.30 uur Netwerklunch en inspiratiemarkt
  • 13.30 uur Lekker is de trekker – verwerken van meer groenten. Live kooksessie met Niels Gerz, ambassadeur koks netwerk Goede Zorg Proef Je en Francois Vane, HMC Westeinde
  • 14.00 uur Voor de beste voeding en gastvrijheid in de Zorg - Charles Janssen
  • 14.20 uur Wat biedt de leverancier en hoe krijgen we het in de zorg? Vier pitches over groente in de zorg:
    • Anouk Snelders, Health Food Wall
    • Fred Bergman, Carezzo
    • Sophie Eggengoor, Ekomenu
    • Phaedra Mensen, Spoony
  • Panelgesprek met: 
    • Tobias Kamps, Hutten
    • Julia Alexandrou, Bidfood
    • Hans van de Bosch, Erasmus MC
  • 15.00 uur Pauze
  • 15.30 uur Voeding, Gezondheid & Leefomgeving – Topsector door Jose Vogelezang
    • Interactieve kaart met initiatieven door Herman Peppelenbos
    • PPS Optimalisatie van eetbeleving bij ouderen met dementie in zorginstelling (Nicole de Wit, WUR)
    • PPS Implementatie van voedingsinterventies in intramurale zorginstellingen en horeca (Marieke Meeusen, WUR)
  • 16.00 uur Best Practice Award door Michiel Roelse, operationeel directeur TKI Tuinbouw en Uitgangsmaterialen
  • 16.15 uur Keynote lezing ‘de kunst van het voeden” - Food-kunstenaar Sharon de Miranda
  • 16.35 uur Afsluiting door Rob Baan
  • 16.45 uur Netwerkborrel en inspiratiemarkt 



Kosten 

Voor de deelname aan deze dag rekenen we een bijdrage van €75,- per persoon. Tijdens het aanmelden kun je ook de facturatiegegevens hiervoor doorgeven.  

Locatie 

Het GroenteCongres vindt plaats op de Floriade in Almere.        

Organisatoren