GroentenFruit Huis

On the way to PlanetProof Week 2023

02
maandag
oktober
~
08
zondag
oktober
  • Nederland
  • Van 09:00 tot 17:00 uur

SMK organiseert aankomende oktober de derde editie van de On the way to PlanetProof Week om de bekendheid van het keurmerk te laten groeien. In deze week worden consumenten extra bewust gemaakt om met On the way to PlanetProof gemakkelijk een duurzamere keuze te maken in de supermarkt. De campagneweek wordt uitgevoerd in samenwerking met keurmerkhouders, supermarkten, merkfabrikanten en andere ketenpartijen. 

Het doel van de campagneweek is het keurmerk onder de aandacht brengen bij consumenten in de supermarkt.

  • Naamsbekendheid van het keurmerk verhogen.
  • De kennis vergroten waar On the way to PlanetProof voor staat: integraliteit. Dus extra zorg voor zowel natuur, klimaat én dier.

Boodschap

'Maak de duurzamere keuze', dat is de boodschap die zal luiden deze week. Hiermee:

  • Kies je voor natuur, klimaat én dier Dierenwelzijn is net zo belangrijk als het klimaat. On the way to PlanetProof heeft een totaalaanpak en stelt strenge eisen over 8 thema's. 
  • Steun je onze boeren en telers De boeren en telers spannen zich in om te voldoen aan het keurmerk. Met de duurzamere keuze in de supermarkt waardeer je de duurzaamheidsinspanningen. 
  • Ga je voor een koploper onder de keurmerken  On the way to PlanetProof is één van de 12 Topkeurmerken van Milieu Centraal. Het keurmerk is ambitieus, transparant en betrouwbaar.

Samenwerken

In de campagneweek zijn er verschillende activiteiten via social media, PR, folders, flyers, magazines, websites en instore communicatie. Diverse keurmerkhouders, supermarkten, merkfabrikanten en andere ketenpartijen doen mee aan de campagneweek. Als partner kun je je aanmelden om mee te doen aan de week. Zo is er een toolkit, instructieblad en factsheets beschikbaar op de website van On the way to PlanetProof.