GroentenFruit Huis congres 2023
Op donderdag 20 april is het zover: het GroentenFruit Huis congres. De plek om andere vakgenoten te ontmoeten tijdens een inspirerende dag met een interessant plenair programma en een ruime keuze uit verschillende workshops. Je bepaalt dus zelf hoe deze dag eruit ziet. Vanuit onze vijf ambities, Gezondheid, Markt & Economie, Duurzaamheid, Sociaal en Voedselveiligheid, hebben wij een compleet programma samengesteld.
Het congres is uitsluitend toegankelijk voor leden van GroentenFruit Huis.
Dit congres is interessant voor inkopers, verkopers, duurzaamheidsspecialisten, HR specialisten, juridische medewerkers, data analisten, kwaliteitsmedewerkers, marketing- en communicatiemedewerkers en directieleden. Kortom voor iedereen die actief is in groenten en fruit én werkzaam bij een lid van GroentenFruit Huis.
Wat kun je verwachten?
- Interactief programma met meer dan 20 verschillende inspirerende sprekers.
- Het dagprogramma is naar eigen wens samen te stellen.
- Praktische workshops om je kennis te vergroten.
- Drankjes, hapjes, lunch en een gezellige borrel, met een uitgebreide kans om kennis te maken met andere leden van GroentenFruit Huis.
Programma
- 9.00 uur: Inloop en netwerken
- 10.00 uur: Kick off van de dag Welkom door GroentenFruit Huis Keynote van Lieke Lamb Lieke Lamb volgt als InnovatieAmbassadeur en TrendStrateeg al 20 jaar de technologische, sociale en economische trend op de voet in binnen- en buitenland. Op sprankelende wijze praat ze ons bij over de enorme transitie die gaande is en de digtiale revolutie waar we midden in zitten. Daarbij geeft ze praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan.
- 11.00 uur: Workshop ronde 1*
- Gezondheid: Wavemakers - verbinders tussen water, voedsel en een gezonde leefstijl (Wavemakers)
- Duurzaamheid: Sociale duurzaamheid (IDH)
- Markt en economie: Kansen en risico's bij internationale zakendoen (Rabobank)
- Sociaal: HR: Fit for the future? HRM en de toekomst van werk (Tilburg University)
- Voedselveiligheid: De dag die je wist dat zou komen: crisis! (P & Co)
- Marktinformatie: Marktontwikkelingen foodservice Nederland (Foodstep)
- 11.00 uur - 12.45 uur: Verdiepingssessie 1 - Hoe werkt Europa?
- 12.00 uur: Workshop ronde 2*
- Gezondheid: Sensory owns repurchase: De rol van sensoriek in groenten en fruit (Smaakexpeditie)
- Duurzaamheid: Een proactieve benadering ten opzichte van duurzaamheid (GroentenFruit Huis)
- Markt en economie: Douane Reefer Efficiency (Douane en Havenbedrijf Rotterdam)
- Sociaal: Het (belang van het) creëren van een leercultuur (Human Talent Group)
- Voedselveiligheid: Voedselveiligheid in groenten en fruit vanuit perspectief van NVWA (NVWA)
- 12.50 uur: Lunch en gelegenheid om te netwerken
- 14.00 uur: Workshop ronde 3*
- Gezondheid: Smakelijk weten, campagne rondom Corporate Story groente- en fruitsector (Fresh Lemon)
- Duurzaamheid: Eerste stappen naar Europees ecolabel voor voedsel (WUR)
- Markt en economie: Labelpuzzels; verplichte aanduidingen voor G&F (KCB)
- Sociaal: Introductie Young Business Club (GroentenFruit Huis)
- Voedselveiligheid: Food Compass data gebruiken in de praktijk! (Diverse sprekers)
- 14.00 uur - 15.45 uur Verdiepingssessie 2 - Cyberweerbaarheid in de Tuinbouw
- 15.00 uur: Workshop ronde 4*
- Gezondheid: Voedselverspilling - kan je geld verdienen aan reststromen? (Diverse sprekers)
- Duurzaamheid: SUP - Single-Use Plastics (Partners for Innovation)
- Markt en economie: Samen klaar voor de toekomst; samenwerking bedrijfsleven (KCB)
- Sociaal: Over schulden gesproken... (Pragt Produkties)
- Activiteit: Netwerken tijdens een actieve Pitch & Putt (max. 20 personen)
- 16.00 uur: Netwerkborrel
*Keuze uit verschillende workshops. Geef je keuze door in het aanmeldformulier.