GroentenFruit Huis

AGF Trendcafé: verspilling en foodconcepten

17
dinsdag
september
  • Locatie volgt
  • Van 15:00 tot 17:30 uur

We nodigen u graag uit voor het derde AGF Trendcafé van 2019 op dinsdag 17 september a.s. in Den Bosch.

Hoe bedenk je nieuwe foodconcepten?
Wie bedenkt ze en wat zijn de uitgangspunten?
En denken verschillende generaties anders over verspilling?

Consumenten eten steeds vaker en overal. De consumptie van groenten en fruit blijft nog altijd ver achter bij de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groenten en 200 gram fruit. Nieuwe concepten die voor consumenten de gezonde keuze, de makkelijke keuze maken, kunnen een bijdrage leveren aan een hogere consumptie van groenten en fruit.

Concept Programma

  • 15.00     Inloop
  • 15.30     Welkom door de organisatie
  • 15.40     Presentatie voedselverspilling (onder voorbehoud)
  • 16.00     Discussie Voedselverspilling (denken verschillende generaties anders over Voedselverspilling)
  • 16.15     Workshop Foodconcepten door Herman Peppelenbos en Antien Zuidberg
  • 18.00     Afsluitend diner

Herman Peppelenbos (Lector Groene Gezondheid) en Antien Zuidberg (Lector Design Methoden in Food) zijn verbonden aan de HAS Den Bosch.

Zij zullen vertellen over diverse onderzoeken, zoals voedingswaarde, groente en fruit op het HBO en MBO en nieuwe groenteconcepten. Het interessante aan groenteconcepten is dat ze inspelen op andere eetmomenten en nieuwe doelgroepen, maar tegelijk door het Voedingscentrum en voedingswetenschappers niet als gezond wordt gezien.

Voor de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenteconsumptie mag je alleen verse of diepvriesgroenten meetellen. Volgens Peppelenbos is dit heel zwart-wit gedacht, terwijl er heel veel grijstinten zijn, van heel donkergrijs (groentechips) tot heel lichtgrijs (bloemkoolrijst). Om daar enige nuance in te brengen loopt er nu een interne studie om een beoordelingskader op te zetten waarin zout, suiker, vet, % groente en de mate van bewerking worden meegenomen. Herman Peppelenbos spreekt over het aspect 'gezondheid', terwijl Antien Zuidberg ingaat op het aspect 'verleidelijkheid'.

Daarnaast komen enkele (oud) studenten aan het woord.

Locatie

Locatie volgt, omgeving Den Bosch.

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor het AGF Trendcafé op dinsdag 17 september 2019.

AGF Trendcafé

Het AGF Trendcafé inspireert, verbindt schakels, vergroot kennis en verruimt de blik! AGF Trendcafé is de enige partij die teelt, handel en retail, in fysieke bijeenkomsten, structureel met elkaar verbindt. De ware invulling van verbinden van schakels in de keten.

Vier keer per jaar organiseert het AGF Trendcafé interessante excursies. Deze excursies staan in het teken van ketensamenwerking, voor- en achterwaartse integratie, netwerkverbreding, trendspotting, innovatie en sector-overstijgende inspiratie. Allemaal kenmerken die van toepassing zijn voor de gehele groente- en fruitsector. 

Kosten

Voor leden van AGF-Trendcafé is deelname gratis. Niet-leden betalen € 125,- per bijeenkomst.

Het AGF Trendcafé wordt georganiseerd door GroentenFruit Huis en Maurice Wubben. Bekijk voor meer informatie de website van het AGF Trendcafé