GroentenFruit Huis

Grüne Woche 2023

20
vrijdag
januari
~
29
zondag
januari
  • Messe Berlin
  • Van 09:00 tot 17:00 uur

Evenals afgelopen jaren organiseert GroentenFruit Huis een deelname namens de groente- en fruitsector in het Holland Paviljoen voor de Grüne Woche van 20 - 29 januari 2023 in de Messe Berlin. Het thema is 'Lecker, nachhaltig und von nebenan'. Met een focus op kringlooplandbouw, duurzaamheid, biologisch en minder verspilling.

De beurs is een goede gelegenheid om richting onze internationale partners te laten zien hoe onze land- en tuinbouw en de voedingssector bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen in de wereld. De vertegenwoordiging vanuit het ministerie van LNV en internationale partners maken deelname aan de beurs tot een waardevol netwerkevenement. Daarnaast is het een uitgelezen kans om te peilen hoe de Duitse consument aankijkt tegen Nederlandse producten en de Nederlandse tuinbouw. 

Doet u mee in de collectieve stand?

De eerste 2 dagen bieden traditioneel de meeste gelegenheid voor lobby. De overige dagen zorgen we gezamenlijk voor de invulling en bemanning van de stand en laten we de Duitse overheden en consumenten zien waar Nederland groot in is.

GroentenFruit Huis coördineert de gezamenlijke deelname aan de Grüne Woche. Samen met diverse producentenorganisaties, collega branche-organisaties en (veredelings-)bedrijven zorgen we ervoor dat de stand gedurende 10 dagen bemand is.

Duitsland is nog altijd onze belangrijkste afzetmarkt. U kunt o.a. uw product laten proeven aan de Duitse consument of van de mogelijkheid gebruik maken om een consumentenonderzoek te doen en biedt het aanknopingspunten om te laten hoe duurzaam er wordt geproduceerd.

Spotlight op verduurzaming 

In het paviljoen wordt aandacht besteed aan verschillende beleidsthema’s, waarbij dit jaar (verduurzaming van de) groente, fruit en tuinbouw extra in het licht wordt gezet. Hierbij ligt o.a. de focus op:

  • Lekker, duurzaam en nabij (regionaal). Wat komt er allemaal bij kijken om lekker eten duurzaam te verbouwen en te telen. 
  • Zo lekker en gezond kan kasteelt zijn    
  • Biologisch
  • Minder verspilling
  • Kringlooplandbouw
  • Nederland als kampioen in zaadgoed en kassenbouw: het belang van zaadgoed en kassenbouw voor een duurzame productie van groente, fruit en planten.
  • Natuurinclusief: ecologische teelt die bijdraagt aan de lokale biodiversiteit met oog voor de natuur.

Grüne Woche 2023    

De Internationale Grüne Woche vindt plaats van 20 t/m 29 januari 2020 in Berlijn. De Grüne Woche is het trefpunt voor de Duitse en internationale agrarische sector. Bedrijven krijgen de gelegenheid om nieuwe producten en diensten te introduceren. Tegelijkertijd is het een mooi visitekaartje van de Nederlandse agrarische sector voor de Duitse overheden, stakeholders en consumenten. Gedurende de tien dagen van het evenement weten ongeveer 500.000 consumenten hun weg naar de beurs te vinden.

Bent u geïnteresseerd in deelname aan de stand? Voor meer informatie en/of vragen kunt u contact opnemen met Wim Rodenburg of Wilma van den Oever.