GroentenFruit Huis

Marktverruiming

Nederland is wereldspeler in groenten en fruit! Met een totale omzet van ongeveer €18 miljard (handelswaarde) is Nederland groot in productie, import en export van groenten en fruit. Nederlandse handelaren kennen overal de weg naar eerste klas producten van Nederlandse bodem, uit Nederlandse kassen of waar dan ook in de wereld. Het is van groot belang dat we samen met onze overheid kunnen werken aan het bouwen van netwerken die nodig zijn bij het openen van nieuwe markten.

Uitbreiding afzetmarkten

GroentenFruit Huis zet zich in voor het verkrijgen van nieuwe afzetmarkten. In samenwerking met onze overheid bouwen we contacten, netwerken en dossiers op die leiden tot markttoegang voor het Nederlandse product. De vaak jarenlange trajecten vergen een lange adem en een substantiële financiële bijdrage van het bedrijfsleven.

De afgelopen jaren zijn voor hardfruit successen behaald in onder andere China, Brazilië, India, Vietnam en Mexico. Verder heeft paprika markttoegang verkregen in China en is voor de uiensector de blik gericht op Colombia, Costa Rica en China, na de succesvolle openstelling van Indonesië en Panama. De geëxporteerde volumes naar de nieuwe markten zijn nog niet zeer groot, maar het feit dat India in 2017 de vierde afzetmarkt voor appels was, laat zien dat er zeker potentie is.

Ook in 2018 heeft de inzet van GroentenFruit Huis haar vruchten afgeworpen. Er is een overeenstemming bereikt over de export van Nederlandse appels naar Zuid-Afrika. Colombia heeft toestemming verleend voor de import van Nederlandse appels en peren.

Verruim uw markt met marktinformatie

Een belangrijke taak van GroentenFruit Huis is kennis vergaren en overbrengen naar de leden. Statistische informatie over groenten en fruit helpt GroentenFruit Huis om de markt inzichtelijk te maken. Op eigen initiatief of op advies van de Business Council Markt & Statistiek analyseert GroentenFruit Huis de cijfers. Zo wordt marktinformatie aangekocht bij diverse bureaus zoals GfK, Kantar, IRI, Nielsen, IGD en AMI. Met marktinformatie kunt u als organisatie beter beslissingen onderbouwen en bent u een goede gesprekspartner voor de afnemer. Alle informatie vindt u op het ledendashboard van GroentenFruit Huis (alleen voor leden). Doe uw voordeel met de beschikbare informatie!


SYN-ERGIE SYN-ERGIE

Met het project SYN-ERGIE slaan 8 projectpartners de handen in elkaar voor efficiënter en duurzamer...

Lees verder