GroentenFruit Huis

Ketenstandaarden

    


Ontwikkeling van standaarden

Wat zit er in deze salade? Waar is deze komkommer geteeld? Staat de juiste informatie op het etiket? Waarvoor is het product gecertificeerd?

Klanten en consumenten eisen correcte productinformatie. Het produceren en verhandelen van groente-en fruitproducten kan tegenwoordig niet meer zonder betrouwbare en actuele informatie. Ieder AGF-bedrijf wordt steeds meer data-gedreven.

Uw productinformatie is dus net zo belangrijk als uw productkwaliteit!

Daarom werkt GroentenFruit Huis met Frug I Com voor en met u aan de (internationale) standaardisering van data in de AGF-sector.

Uw internationale voorvechter 

Frug I Com werkt intensief samen met internationale retailers, overheid, teelt en handel om te komen tot bruikbare informatiestandaarden voor de AGF-sector.

Dit gebeurt o.a. met Duitse retailers in de GS1 in Germany F&V group, alle ketenpartners in Europa binnen GS1 in Europe Fruit & Vegetables, RVO en de International Federation for Produce Standards (IFPS).

Meer informatie 

Frug I Com is het kennis- en innovatiecentrum voor informatiemanagement, ICT (technologie) en informatie-uitwisseling van GroentenFruit Huis. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden van Frug I Com op de website of download de folder ‘Naar één DigiTAAL voor de AGF’ of de Retailkrant.