GroentenFruit Huis

WGA-regeling

De WGA-regeling uit de cao Groothandel in Groenten en Fruit wordt met ingang van 2022 verzekerd bij Centraal Beheer.

De afspraken in de cao Groothandel in Groenten en Fruit worden met ingang van 1 januari 2022 verzekerd door Centraal Beheer. Zilveren Kruis en Centraal Beheer zijn beide merken van Achmea. Zilveren Kruis en Centraal Beheer werkten al langer samen rondom inkomensverzekeringen. Achmea bundelt nu de WIA-verzekeringen voor het GroentenFruit Huis bij Centraal Beheer.

Er verandert niet veel voor u als werkgever:

  • Uw verzekering sluit volledig aan bij hetgeen in de cao is afgesproken. Alleen de productnaam wijzigt van "Beter Af InkomensZekerheid" naar "Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor uw Personeel". De cao-tekst in bijlage VII van de cao wordt hier nog op aangepast. 
  • Vanaf 1 januari kunt u gewoon met dezelfde inloggegevens uw (arbeidsongeschikte) medewerkers melden in het meldpunt.
  • De gegevens over de Achmeamerken heen worden bij elkaar gehouden.
  • Over uw WIA verzekeringen heeft u voortaan contact met Centraal Beheer.

U heeft inmiddels van Centraal Beheer de polis voor 2022 ontvangen.

Ledenvoordeel bij Centraal Beheer

Als lid van GroentenFruit Huis ontvangt u 5% korting op de verzuimverzekering met een eigen risico in geld, de WIA Excedentverzekering, en op de Werkgevers Uitstapverzekering.

Als lid van GroentenFruit Huis heeft u ook de mogelijkheid om een collectief zorgcontract met Zilveren Kruis af te sluiten. Dan profiteren uw medewerkers van extra vergoedingen die hen helpen zich gezonder te voelen. Met voor u als voordeel minder verzuim en een hogere productiviteit. Ook heeft u toegang tot de gezondheidsoplossingen van Present! Light: u krijgt korting op een groot aantal oplossingen op het gebied van fysieke en mentale gezondheid, leefstijl, verzuimpreventie en re-integratie om uw medewerkers te helpen gezond te werken.

Zie voor meer informatie de branchewebsite.

Wilt u weten wat Centraal Beheer nog meer voor u kan betekenen?

Denk bijvoorbeeld aan inkomensverzekeringen, leren en ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid?

Neemt u dan contact op met de adviseurs van Centraal Beheer. Dit kan telefonisch op het nummer (055) 579 8198 of via wia@centraalbeheer.nl. De adviseurs van Centraal Beheer zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur.