GroentenFruit Huis

Inkijk werkzaamheden werkgroep coronavirus

GroentenFruit Huis is een werkgroep coronavirus gestart om de belangen vanuit de groente- en fruitsector zo goed mogelijk te behartigen. Op deze pagina plaatsen we berichten van de werkgroep zodat u een inkijkje krijgt in de dagelijkse werkzaamheden. Ook vindt u meer informatie in de liveblog coronavirus van GroentenFruit Huis.


vrijdag 3 april 

Nicolette Quaedvlieg: we zijn allemaal een stukje van de puzzel, één van mijn stukjes is voedselveiligheid

Vandaag was het de beurt aan Nicolette Quaedvlieg voor de rubriek ‘Inkijk werkzaamheden coronavirus’. Nicolette maakt ook deel uit van de corona werkgroep van GroentenFruit Huis. In een interview geeft zij een kijkje in haar dagelijkse werkzaamheden. 

Lees het interview met Nicolette op onze website
dinsdag 31 maart

Cinthia Laarhoven: zorgen voor voldoende arbeidsmigratie binnen Europa

Cinthia Laarhoven houdt zich binnen de werkgroep coronavirus van GroentenFruit Huis bezig met alles wat met arbeid te maken heeft. Een van de belangrijkste aandachtspunten is momenteel de arbeidsmigratie binnen Europa. We moeten zorgen voor voldoende arbeidskrachten, nu maar ook straks als het seizoen in volle gang zal zijn. Samen met haar collega Driekus van de Ven maakt zij zich daarom sterk in de lobby tegen grensbelemmeringen voor arbeidsmigranten binnen Europa.

Lees het hele artikel van Cinthia op onze websitedinsdag 31 maart 

AGF.nl - Richard Schouten: "Interventiemaatregelen zijn nu niet aan de orde"

De eerste weken na de Corona-crisis leidde tot een hamsterwoede door heel Europa. "Daarna zagen we dat er genoeg groenten en fruit voorradig waren en ontstond er een dipje in de markt", constateert Richard Schouten, voorzitter van het crisisteam bij GroentenFruit Huis. "Toch zien we dat de supermarkten gewoon doorgaan met het afnemen van groenten en fruit. Interventiemaatregelen zijn dan ook momenteel niet aan de orde."

Lees het artikel "Interventiemaatregelen zijn nu niet aan de orde" verder op AGF.nl. 


donderdag 26 maart 

Inge Ribbens: Veel in contact met stakeholders om handelsbelemmeringen op te lossen 

Aan (de digitale) tafel van de corona werkgroep van GroentenFruit Huis zit ook Inge Ribbens. Inge is verantwoordelijk voor alles omtrent Internationale zaken, denk hierbij aan het oplossen van handelsbelemmeringen (import en export) en het openen van nieuwe markten. Ook het Europese fytosanitaire importbeleid vergt, met alle wijzigingen de afgelopen jaren, veel aandacht. Dit is belangrijk voor de draaischijffunctie van Nederland als wereldspeler in groenten en fruit. Geen werkdag van Inge is hetzelfde, maar middels deze column proberen we een dag van Inge in beeld te brengen. 

Lees de column van Inge op onze website
dinsdag 24 maart 

Driekus van de Ven: lobby is essentieel in deze tijden

Vandaag was het de beurt aan Driekus van de Ven, lobbyist bij GroentenFruit Huis en onderdeel van de corona werkgroep. In een interview geeft hij een overzicht van zijn dagelijkse werkzaamheden, zoals het volgen van persmomenten van de Europese Commissie en heel veel lobby om de belangen van onze leden onder de aandacht te brengen in diverse werkgroepen. 

Lees het interview met Driekus op onze website
vrijdag 20 maart 

Daco Sol: Veel aandacht voor logistiek binnen de werkgroep

Daco is binnen GroentenFruit Huis verantwoordelijk voor Logistiek, Toezicht & Supply Chain. Ook neemt hij deel aan de werkgroep. In deze hectische tijden rondom het coronavirus zit Daco dan ook veel in overleg.

Lees het hele artikel van Daco op onze website
donderdag 19 maart 

AGF.nl - Richard Schouten: Arbeid, logistiek en leveringszekerheid hoofddossiers Crisisteam GroentenFruit Huis

Sinds de Corona-crisis grotere vormen begon aan te nemen, werd binnen GroentenFruit Huis een crisisteam opgericht, waarin alle aandachtspunten uit de keten aan tafel zitten, zoals transport, voedselveiligheid, arbeid, markttoegang en lobby naar de overheid. Het team komt dagelijks bijeen om acties af te stemmen en gezamenlijk ledenvragen te inventariseren. Dit team verzorgt dagelijks de communicatie met leden en zet acties uit richting overheid en andere stakeholders. Daarnaast wordt ook in tuinbouwverband opgetreden als Greenport Nederland, waarin naast GroentenFruit Huis ook partijen als banken, toeleveranciers en LTO vertegenwoordigd zijn. 

Lees het artikel 'Arbeid, logistiek en leveringszekerheid hoofddossiers Crisisteam GroentenFruit Huis' verder op AGF.nl.