GroentenFruit Huis

Week van Snoep GOED 18 januari van start

Geplaatst op 13 januari 2021

Volgende week 18 januari gaat de week van Snoep GOED van start. In deze week-durende challenge staat verantwoord snoepen centraal. Groenten en fruit zijn daar bij uitstek voor geschikt. 

Nederland een snoepland

In Nederland wordt veel gesnoept. Helaas vaak ongezonde tussendoortjes met veel suiker, zout en/of ongezonde vetten. Om hier verandering in te brengen is de week van Snoep GOED in het leven geroepen. Tijdens deze week worden consumenten uitgedaagd om een week lang GOED te snoepen. Met andere woorden: om de ongezonde tussendoortjes te vervangen door gezonde tussendoortjes, zoals groenten en fruit.

Snoep GOED Magazine

Om consumenten deze week te inspireren en te ondersteunen is er een Snoep GOED magazine uitgebracht. Dit is hier te bekijken. Als partner heeft het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) een bijdrage geleverd aan dit magazine met een artikel over groenten en fruit (zie pagina 13).

Naast deze bijdrage haakt het NAGF aan op deze week met inspirerende posts op de Ga voor Kleur social media (Facebook en Instagram).

Kijk voor meer informatie over hoe je mee kunt doen op de website https://www.weekvansnoepgoed.nl/

Bron: NAGF