GroentenFruit Huis

Veggipedia geeft inspiratie voor gebruik overgebleven groenten en fruit

Geplaatst op 22 mei 2019

Informatiedatabase Veggipedia met weetjes over groenten en fruit, zoals voedingswaarde, bereidingstips en bewaaradviezen, kan de consument helpen om minder groenten en fruit te verspillen. Op de receptenpagina kunnen consumenten nu filteren op soorten groenten en fruit.

Bezoekers van Veggipedia kunnen recepten zoeken op basis van de groenten en fruit die ze nog in hun koelkast of op de fruitschaal hebben liggen. Op deze manier wil Veggipedia de consument helpen om zo min mogelijk van het product weg te gooien en tegelijkertijd gezond en kleurrijk te eten. Veggipedia staat namelijk boordevol recepten die bijdragen aan je dagelijkse 250 gram groenten en 200 gram fruit.

In onderstaande video kunt u zien hoe de filter werkt.De database is wederom uitgebreid. Veggipedia bevat nu 473 verschillende groente- en fruitsoorten. De groente- en fruitsector levert hierbij achtergrondinformatie, het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit zoekt er tips bij. Zo heeft Eminent Food nieuwe informatie over verschillende hete pepers aangeleverd, zoals de Carolina Reaper en de Habanero.

Mist u producten, heeft u suggesties voor nieuwe producten of recepten of andere relevante informatie? Mail dan naar via info@nagf.nl

Bron: NAGF