GroentenFruit Huis

Nationaal Preventieakkoord: bijdragen aan een gezonde maatschappij

Geplaatst op 23 november 2018

Vele partijen ondertekenen vandaag het Nationaal Preventieakkoord. Fantastisch dat onze overheid met dit Nationale Preventieakkoord allerlei initiatieven bundelt die bijdragen aan een gezonde maatschappij. Als groente- en fruitsector werken we samen met organisaties uit bijvoorbeeld de gezondheidszorg, NGO’s en foodservice om voor de consument de gezonde keuze, de gemakkelijke keuze te maken.

Van alle producten uit de Schijf van vijf, blijft de consumptie van groenten en fruit het meest achter bij de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Het moet de consument makkelijker worden gemaakt. We eten veertig procent van onze maaltijden buitenshuis. Het is belangrijk dat groenten en fruit op al die plaatsen beschikbaar is, goed smaakt en dát ook nog tegen een redelijke prijs. 

GroentenFruit Huis neemt samen met de overheid deel aan het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit. We weten dat consumenten gezonder willen eten, samen met onze leden geven we hen, zonder te betuttelen, een duwtje in de rug om de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken.

#preventieakkoord #gavoorkleur