GroentenFruit Huis

Dutch Food Week - een greep uit het programma

Geplaatst op 25 september 2019

Dutch Food Week staat voor de deur. Op 5 oktober wordt de week geopend met de Dutch Food Week Expositie ‘Wat eten we?’ van Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg.

Deze week maakt iedereen in Nederland kennis met de foodsector: van boer, teler, fabrikant tot winkelvloer. Met een week vol inspirerende masterclasses, verrassende tours en smakelijke workshops vieren we al het moois dat Nederland op het gebied van voedsel te bieden heeft. 

Het programma

Dutch Food Week is een groeiend podium en biedt voor elk wat wils en op steeds meer plekken in Nederland. Grote en kleinere events voor een breed publiek of gericht op specifieke doelgroepen, bijeenkomsten voor professionals, open dagen voor genodigden en kookworkshops voor kinderen.

Bekijk het volledige programma op www.dutchfoodweek.nl/programma.

Meer groente en fruit in de schoolkantine

Jongeren Op Gezond Gewicht en het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit organiseren op 7 oktober een sessie voor professionals in het onderwijs. Op het MBO Utrecht gaan deelnemers gezamenlijk op zoek naar mogelijkheden om de groente- en fruitverkoop van schoolkantines te stimuleren. Een leerlingenpanel voorziet de aanwezigen van inzichten rechtstreeks uit de doelgroep.

Cateraars gaan voor kleur

Cateraars die ondertekenaar zijn van het Akkoord Gezonde Voeding Op Scholen grijpen de Dutch Food Week aan om aandacht te geven aan het goede werk wat ze doen om gezondere schoolkantines te realiseren. In samenwerking met Jongeren op Gezond Gewicht, het Voedingscentrum en het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit kiezen deze cateraars tussen 7 en 11 oktober allemaal voor kleur. Zij zetten in op de campagne Ga voor kleur.

Dan doet ze met kleurige fruitspiesjes, water met fruit, snackgroentebekers en beleg voor op de broodjes. Hier geeft elke cateraar eigen invulling aan.