- Alle
- Algemeen
- Arbeid
- Biologisch
- Digitalisering
- Duurzaamheid
- Fruit
- Fytosanitair
- Gemeenschappelijk Landbouw Beleid
- Groenten
- Logistiek
- Marktinformatie
- Marktverruiming
- Paddenstoelen
- Uien
- Voeding & Gezondheid
- Voedselveiligheid & Kwaliteit

De Nederlandse export van uien bedraagt in seizoen 2021/2022 ruim 1,3 miljoen ton. Dit is het derde exportrecord op rij voor de uiensector, zoals blijkt uit informatie van GroentenFruit Huis op basis van KCB exportcijfers. Hieronder volgen enkele hi...
Meer lezen
Als gevolg van de aanhoudende droogte, zijn bedrijven soms genoodzaakt over te gaan tot het gebruik van alternatieve waterbronnen, bijvoorbeeld oppervlaktewater i.p.v. bassinwater. Dit kan gevolgen hebben voor microbiologische risico's. De risico’s z...
Meer lezen
Wetenschappers van Wageningen University & Research (WUR) zijn er in geslaagd om het DNA van de Nederlandse ui te ontrafelen*. Dit biedt plantenveredelaars de mogelijkheid om sneller en gerichter uien te ontwikkelen die extreme weersomstandigheden zo...
Meer lezen
Deze week publiceerde de Holland Onion Association in haar nieuwsbrief 'the onion journal' de nieuwste videoclip waarin wordt getoond dat de volgorde van de zestien miljoen DNA letters van de ui is gekraakt. Daarmee is de broncode van één van de...
Meer lezen
Op vrijdag 23 oktober was de uitreiking van de tweede Topsector TU Innovation Prize. De jury riep Sigrow (NL) uit als winnaar. Vivent SA (CH) kreeg de meeste stemmen van het publiek voor de publieksprijs. De beide winnaars zijn erin geslaagd om een i...
Meer lezen
Vandaag presenteerde een consortium van bedrijven het rapport 'HortiFootprint Category Rules' (HFCR). Dit rapport bevat rekenregels voor het berekenen van een milieu-footprint van tuinbouwproducten voor zowel sierteelt als groenten en fruit. De metho...
Meer lezen
Niet letterlijk schouder aan schouder natuurlijk, maar volledig coronaproof heeft de uienketen 24 juni jl. flinke stappen gezet in het gezamenlijk verder verduurzamen van de Nederlandse uienteelt. Tijdens een online bijeenkomst zijn met ruim 6...
Meer lezen
De coronacrisis zorgt voor veranderingen in het eet- en drinkgedrag van de Nederlandse consument. Zo probeert bijna 1 op de 5 Nederlanders gezonder te eten*. Ook op de website Veggipedia zijn de gevolgen van de coronacrisis zichtbaar. Sinds de start...
Meer lezen