GroentenFruit Huis

Nederland laat zich zien op London Produce Show

Geplaatst op 6 juni 2019

Van woensdag 5 t/m vrijdag 7 juni vindt de zesde London Produce Show plaats in het Grosvenor House Hotel in Londen. Een tiental Nederlandse bedrijven presenteerden zich in een gezamenlijk paviljoen georganiseerd door de Holland Fresh Group en met ondersteuning van de Nederlandse ambassade in het VK.

Volgens een vast concept van seminars op woensdag, bedrijfspresentaties met een aantrekkelijk inhoudelijk randprogramma op donderdag en excursies op vrijdag, bood de London Produce Show ook dit jaar weer voor ieder wat wils. Veel terugkerende thema's hierin waren het verhogen van de consumptie en wat we daar als sector aan kunnen bijdragen, sustainability en natuurlijk handel met het VK, na de Brexit.

Circulaire landbouw

Namens GroentenFruit Huis sprak Gert Mulder zowel op de jaarbijeenkomst van Freshfel op woensdag. Hier betrof zijn bijdrage de toegevoegde waarde die Nederland kan bieden voor de export van groenten en fruit naar het VK, na de Brexit. Het VK is voor 60 procent afhankelijk van import van groenten en fruit. 
Samen met LAndbouwraad Tim Heddema sprak Gert Mulder over de circulaire landbouw waarbij Heddema de principes van deze visie van minister Schouten uit de doeken deed en Mulder er dieper op in ging hoe GroentenFruit Huis hier met haar leden invulling aan geeft.
Bekijk de website van de London Produce Show voor meer informatie.