GroentenFruit Huis

KCB organiseert opleidingsbijeenkomsten e-CertNL voor AGF bedrijven

Geplaatst op 5 maart 2019

Speciaal voor bedrijven die nu zakendoen met het Verenigd Koninkrijk (VK), maar nog geen ervaring hebben met het werken met e-CertNL, organiseert het KCB in maart meerdere opleidingsbijeenkomsten. Door de Brexit wordt het VK een zogeheten ‘derde land’. Hierdoor krijgt u mogelijk al op korte termijn te maken met strengere eisen en complexere procedures voor in- en uitvoer van producten. Een situatie die vergelijkbaar is met de export naar andere landen buiten de EU. Na Brexit heeft u voor het exporteren naar het VK en het uitklaren bij de douane certificaten nodig. Het aanvragen van certificaten verloopt online via e-CertNL. Zorg dat u op tijd bekend bent met het werken met e-CertNL.

Wanneer? 

Het KCB organiseert op 19, 20 en 21 maart in Zoetermeer een zestal opleidingsbijeenkomsten voor het gebruik van e-CertNL. Er worden bijeenkomsten georganiseerd voor groenten en fruit en voor snijbloemen en potplanten.

  • Dinsdag 19 maart van 9.00 tot 12.00 uur, bijeenkomst Snijbloemen en potplanten
  • Dinsdag 19 maart van 13.30 tot 16.30 uur, bijeenkomst AGF
  • Woensdag 20 maart van 9.00 tot 12.00 uur, bijeenkomst AGF
  • Woensdag 20 maart van 13.30 tot 16.30 uur, bijeenkomst Snijbloemen en potplanten
  • Donderdag 21 maart van 9.00 tot 12.00 uur, bijeenkomst Snijbloemen en potplanten
  • Donderdag 21 maart van 13.30 tot 16.30 uur, bijeenkomst Snijbloemen en potplanten

Hoe aanmelden?

De bijeenkomsten zijn speciaal voor bedrijven die voor het eerst zaken doen met het KCB als gevolg van de Brexit. U kunt zich digitaal registreren bij het KCB. Op het digitale registratieformulier kunt u zich meteen aanmelden voor één van de bijeenkomsten. Staat u al geregistreerd bij het KCB en gaat u voor het eerst werken met e-CertNL? Meldt u dan hier aan. Om deel te kunnen nemen aan de opleidingsbijeenkomst is toegang tot e-CertNL nodig. 

Heeft u nog geen toegang tot e-CertNL aangevraagd? 

Het KCB heeft hier de belangrijkste stappen die u kunt zetten in de voorbereiding op Brexit op een rij gezet. U vindt hier ook hoe u toegang tot e-CertNL kunt aanvragen. Houd hierbij rekening met enige doorlooptijd. Zorg dat u e-CertNL tijdig aanvraagt.