GroentenFruit Huis

Groenten en fruit, prima combinatie met haring

Geplaatst op 26 juni 2018

Voor het derde jaar op rij konden de bezoekers aan de haringparty van de Permanente Vertegenwoordiging van het Koninkrijk der Nederlanden in Brussel (PV), naast de Hollandse nieuwe, genieten van heerlijke (snack)groenten en fruit. Niet alleen omdat alles er fantastisch uitzag, maar zeker ook omdat de producten werden aangeprezen door Carola Schouten zelf en door de voorman van de vissers Pim Visser. Hij roemde in zijn toespraak de smaak van Hollandse tomaatjes.

De haringparty is bij uitstek een gelegenheid om de contacten met veel personen die er toe doen in Brussel en ook in Den Haag te spreken. GroentenFruit Huis maakt dan ook dankbaar gebruik van de gelegenheid om een mooi assortiment groenten en fruit uit te stallen, te laten proeven en de sector neer te zetten. De combinatie van een informele borrel, het laten proeven van eerste klas producten die er niet alleen fantastisch uitzien, maar ook nog heerlijke smaken, vormt een garantie voor een goed gesprek met de aanwezigen.

Ook onze minister Carola Schouten, liet zich de producten goed smaken. Ondertussen werd zij door Richard Schouten, directeur GroentenFruit Huis bijgepraat over ontwikkelingen onder andere met betrekking tot de  inzet van duurzame verpakkingen en de manier waarop de sector bezig is om voedselverspilling te voorkomen. Denk aan toepassing van rijpe producten in bijvoorbeeld sauzen. Daarnaast is met Carola Schouten gesproken over de internationale fytosantaire eisen en het belang van een goed beleid in deze, om de vrije handel zoals we die nu kennen in stand te houden.