GroentenFruit Huis

Inschrijving Witlof Biënnale geopend

Geplaatst op 3 juli 2018

Op 27 en 28 september a.s. vindt de 24ste Witlof Biënnale plaats. Hét tweejaarlijkse event voor de witlofsector dat dit jaar wordt gehouden in Etten-Leur. Hier hoort u onder andere meer over de toekomst van verpakkingen, marktcijfers over witlof, de toepassing van witlofwortels als voedingsbodem voor de teelt van insecten en data-gestuurd telen.

Thema van het symposium op vrijdag 28 september is ‘Witlof naar 2030’. Waar krijgt de sector in 2030 allemaal mee te maken en welke onderwerpen spelen hierbij een belangrijke rol? Het voorlopige programma staat op de website en wordt de komende maanden aangevuld.

Koop hier uw ticket

Programma

Donderdag 27 september 2018
19.30 – 21.30 uur Meet-up, netwerken en kennismaken met collega’s uit de sector (excl. voor symposium deelnemers).

Vrijdag 28 september 2018
9.30 - 17.30 uur Symposium ‘Witlof naar 2030’ 

Zaterdag 29 september 2018
10.00 -16.00 uur Open Dag en informatiemarkt bij Nature’s Gold in Zundert

Open dag en informatiemarkt bij Nature’s Gold

Op zaterdag 29 september stelt Nature’s Gold in Zundert haar bedrijf open voor de deelnemers aan de Witlof Biënnale. Hier vindt een informatiemarkt plaats en wordt een rondleiding verzorgd. Nature’s Gold is de afgelopen tien jaar in kleine stapjes doorgegroeid van een bedrijf met een productie van 2 mln kilogram per jaar, naar 4,2 mln kilogram per jaar. Daarnaast is dit jaar geïnvesteerd in een zeer moderne bewaarfaciliteit voor hun eigen witlofwortels, zodat ze nagenoeg alle witlofwortels zelf kunnen sorteren en bewaren. U kunt een kijkje nemen in de witlofkwekerij, met de daarbij behorende verwerkingsruimte.

Aanmelden

Deze week is de inschrijving voor de Witlof Biënnale 2018 geopend. U kunt bij het aanmelden zelf opgeven aan welke onderdelen (Meet-up, Symposium €135,-, diner €75,- en bezoek aan Nature’s Gold) u wilt deelnemen. De presentaties zijn in het Nederlands of Frans en worden simultaan vertaald naar Nederlands, Frans en Duits.

Organisatie van de Witlof Biënnale is in handen van witlofcoöperatie Witcop u.a., 'v/d Grond' en GroentenFruit Huis. Bekijk de website voor meer informatie.