GroentenFruit Huis

Floriadebezoeker enthousiast over AGF-beoordelingen

Geplaatst op 14 juli 2022

Bezoekers van de Floriade vinden het heel interessant om actief deel te nemen aan de agf-productbeoordelingen in de 'Grower's Kitchen' in the 'Green House'. Door zelf aan te geven welke van de getoonde soorten voor hen het meest aantrekkelijk is, en waarom, neemt de bezoeker actief deel aan de beoordeling. Met een uiteenlopende keuze aan criteria (vorm, kleur, smaak en gebruiksmogelijkheden), blijken deze consumenten smaak het meest bepalend te vinden voor de uitkomst.

De mogelijkheid om van allerlei groente- en fruitsoorten te proeven, brengt veel bezoekers naar de speciale Grower’s Kitchen. De hele dag door zorgen vrijwilligers ervoor dat bezoekers kunnen kennismaken met en proeven van gesneden groenten en fruit. Een smaakvolle ervaring, die een indruk geeft van de variatie die de Nederlandse tuinbouw te bieden heeft.

Productbeoordeling

Veredelaars, telers en handelshuizen leveren hun producten voor de beoordelingen. Het gaat hierbij om rassen uit de veredeling, testrassen of reeds commerciële producten. Bij de agf-productbeoordelingen komt in totaal een reeks van tien producten aan de orde. Naast sla, paprika, tomaat, bloemkool, aardbei en ananas staan er nog vier producten voor beoordeling op de lijst: meloen, kool, paddenstoelen en appel/peer.

Prijsuitreiking

Woensdag 20 juli is de prijsuitreiking voor de inzenders van de agf-productbeoordelingen in het auditorium van The Green House op de Floriade. Dan worden de winnaars bekend gemaakt van de eerste reeks van zes gewassen: sla, paprika, tomaat, bloemkool, aardbei en ananas. Een deskundige jury geeft dan hun mening over de vorm, kleur, smaak en gebruiksmogelijkheden van de verschillende inzendingen.