GroentenFruit Huis

Europese campagne voor paddenstoelen van start

Geplaatst op 11 mei 2023

GEPC Promo, de vereniging die 16 nationale organisaties uit 10 Europese landen vertegenwoordigt, lanceerde donderdag 11 mei op de Champignondagen in Den Bosch een promotiecampagne gericht op millennials in 9 Europese landen: België, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Polen en Spanje. Het doel is consumenten bewuster maken van de vele voordelen die Europese paddenstoelen bezitten voor een gezonde en evenwichtige voeding.

Europese eetbare paddenstoelen zijn een schat aan uiteenlopende smaken en texturen, ze zijn voedzaam en worden bovendien verantwoord en lokaal geproduceerd. Om al deze voordelen in heel Europa te promoten, en dan vooral bij millennials, lanceerde GEPC Promo (Europese vereniging van champignonproducenten) een nieuwe campagne die medegefinancierd wordt door de EU met als slogan: 'Europese paddenstoelen, verborgen parels', een promotiecampagne van 5 miljoen euro waarvan verwacht wordt dat ze over drie jaar een groei zal creëren van 28 miljoen euro omzet.  

Europese paddenstoelen, zoveel redenen om ervan te houden

In Nederland en België maken consumenten zich meer dan ooit zorgen om de kwaliteit, herkomst en duurzaamheid van hun voeding. Een derde van hen probeert zo weinig mogelijk vlees te eten en 70% wil zijn vleesverbruik drastisch terugschroeven. Paddenstoelen zijn het ideale product om tegemoet te komen aan de evoluerende behoeften van de huidige consument. Aan de ene kant behoren ze tot de groep van verse groenten en fruit die gezondheidsspecialisten aanbevelen en aan de andere kant zijn Europese paddenstoelen het hele jaar door betaalbaar en geschikt voor elk dieet. Tot slot worden ze duurzaam en lokaal geproduceerd met een beperkt waterverbruik. Maar paddenstoelen gaan vooral over smaakplezier: het zijn hoogstaande culinaire producten die gekenmerkt worden door hun typische aardse en vlezige smaken. Van champignons over portobello’s tot shiitakes, Europese paddenstoelen zijn fantastische ingrediënten die om het even welk gerecht naar een hoger niveau tillen.