GroentenFruit Huis

Doe mee met de Nationale Groente- en Fruitdag

Geplaatst op 13 september 2022

Na een succesvolle 2e editie van de Nationale Groente- en Fruitdag vindt op 14 oktober 2022 de 3e editie plaats. Deze dag valt niet geheel toevallig in de Dutch Food Week. Net als vorig jaar zetten we groenten en fruit in het zonnetje. Op 14 oktober kun je niet om groenten en fruit heen. We laten zien wat voor een overvloed aan groenten en fruit Nederland te bieden heeft. Daar kunnen we met z'n allen nog veel meer van eten. Want het eten van groenten en fruit is een gezonde en duurzame keuze voor iedereen.

Het thema voor 14 oktober 2022 sluit aan bij het programma van 2021. De Nederlandse eetcultuur laat nog altijd voldoende ruimte om volop aandacht te schenken aan groente- en fruitrijke snackmomenten tijdens een 'Ga voor Kleur Break'. Want groenten en fruit bieden volop mogelijkheden om te variëren met kleurrijke en gezonde tussendoortjes. Zo geven we op scholen, in zorginstellingen, in de horeca, op het werk, in de supermarkt, samen heel Nederland kleur op 14 oktober.

Partner worden?

Als partner van de Nationale Groente- en Fruitdag 2022 zet u zich samen met ons in voor een hogere consumptie van groenten en fruit. Dit kan bijvoorbeeld door:

  • Snackgroenten en -fruit te promoten in de winkel;
  • Groenten en fruit aan te bieden op scholen (kan ook in de ochtend), op de sportclub, in zorginstellingen of op het werk;
  • Als influencer of consument de Ga voor Kleur Break te delen op social media (#ngfdag2022 #gavoorkleurbreak);
  • Groente- en fruitrijke snackrecepten en tips te delen op sociale media, op uw website of in uw nieuwsbrief;
  • Met alle collega's in de middag samen een break te nemen met groenten en fruit;
  • En nog veel meer

Weet u al een toffe actie binnen uw bedrijf waarmee u groente en fruit in het zonnetje kan zetten? Wordt dan partner van de Nationale Groente- en Fruitdag. Partner worden is gratis en laagdrempelig.

De organisatie met het origineelste idee komt in aanmerking voor een video-reportage die wordt gemaakt door Dutch Food Week tv. Dat filmpje zal worden gedeeld via de Social media kanalen van Dutch Food Week en is natuurlijk ook voor uw eigen organisatie beschikbaar.

Meer informatie of aanmelden