GroentenFruit Huis

De Fruitigste Hardfruitdagen komen er weer aan

Geplaatst op 29 augustus 2022

Tijdens 'De Fruitigste Hardfruitdagen' - in de weekenden van 10/11, 17/18 en 24/25 september - openen circa 30 telers hun deuren voor het publiek. Buiten het plukken zijn er ook andere activiteiten op de bedrijven. Hiermee geeft de fruitsector een uniek inkijkje in de boomgaard.

De appel- en perentelers in ons land leveren een topproduct af en zijn daar erg trots op. Daarom verwelkomen zij graag bezoekers op hun bedrijf, tijdens De Fruitigste Hardfruitdagen. Zelf appels en peren plukken staat centraal op deze dagen. Als bezoeker kom je tijdens De Fruitigste Hardfruitdagen alles te weten over diverse fruitsoorten en hoe de ondernemers alles in het werk stellen om een gezond, veilig en superlekker product te maken. 

Maar er zijn ook een tal van andere activiteiten, zoals een rondrit met de pluktrein, een tractorparcours afleggen, beestjes zoeken in de boomgaard en zelf appelsap persen. Daarnaast hebben veel bedrijven een eigen winkel en een terras, waar je onder meer kunt genieten van koffie met een stukje appeltaart. Voor kinderen liggen er kleurplaten en knutselpakketten en zijn er speelmogelijkheden. 

Op de website van De Fruitigste vind je de aderessen van de deelnemende bedrijven. Ook kan je er terecht voor de openingstijden van de bedrijven en welke activiteiten er plaats vinden. 

Over de Fruitigste Dagen

De Fruitigste Dagen zijn een initiatief van De Fruitigste, dat zich onder meer richt op het onder de aandacht brengen van de meerwaarde van Nederlands fruit.