GroentenFruit Huis

Technologie, innovatie en nieuwe rassen centraal tijdens tours Interpera 2022

Geplaatst op 28 april 2022

Interpera 2022 brengt van 28 t/m 30 juni de internationale perensector bijeen. Naast het Interpera congres op 29 juni mag een inkijkje in de perensector niet ontbreken. Tijdens de twee technische dagen op 28 en 30 juni worden de bezoekers op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen in de Nederlandse perenteelt. Het programma is een mix van kennis uitwisselen, bedrijfsbezoeken en demonstaties van nieuwe (teelt)technieken. Heeft u uw ticket al gekocht?

Dinsdag 28 juni: Bezoek aan de Betuwe 

De bus vertrekt vanaf Rotterdam naar Van Ossenbruggen Fruit in Ingen. Hier zien we de laatste technologieën in het kader van sorteren en verpakken. Ook krijgen we een rondleiding door de boomgaard om te zien hoe de peren erbij hangen in Nederland.

Daarna reizen we af naar Proeftuin Randwijk. We worden bijgepraat over nieuwe rassen, teelttechnieken en hightech. Proeftuin Randwijk is dé centrale plaats in Nederland waar onafhankelijk en praktijkgericht innovatie en kennisontwikkeling voor de Nederlandse fruitteelt plaatsvindt. Op de proeftuin is een interessante mix te zien van fundamenteel onderzoek en praktijkgerichte demo’s op het gebied van duurzame fruitteelt, moderne rassen en onderstammen, efficiënte productiesystemen en technologie.

Marianne Groot (Wageningen University & Research, één van de partners van Proeftuin Randwijk): "We laten de bezoekers graag zien waar we de afgelopen jaren mee bezig zijn geweest om de Nederlandse fruitteelt naar een hoger niveau te tillen. Momenteel zijn we bijvoorbeeld bezig met het testen van zonnepanelen boven de boomgaard en het gebruik van een cabrio-kap voor een duurzame teelt. Het project Next Fruit 4.0 levert daarnaast veel nieuwe kennis op het gebied van hightech toepassingen. En daar zijn we trots op!"

We eindigen de technische tour bij Fruitbedrijf van Westreenen in Echteld. Het bedrijf heeft 75 hectare aan appels en peren, waarvan vier perenrassen: Conference, Migo, Doyenné du Comice en Gieser Wildeman. We lopen gezamenlijk door de boomgaarden terwijl we alles te weten komen over het bedrijf en de teelt.

Daarna rijdt het gezelschap terug naar Rotterdam en sluiten we de middag af met een welkomstcocktail in het Inntel Hotel om te netwerken met de internationale bezoekers van Interpera 2022.

Donderdag 30 juni: Dé Perendag

Op de derde dag vertrekt de bus vanuit Rotterdam naar Krabbendijke. We maken eerst een korte tussenstop om een perenboomgaard te bezoeken waar windmachines ten behoeve van nachtvorstbestrijding te zien zijn. Een bijzondere en nieuwe techniek.

Daarna bezoeken we Dé Perendag bij het fruitbedrijf Vogelaar FruVo met als thema's innovatie en water. Dé Perendag wordt om het jaar georganiseerd in Nederland. De dag is een mix van een infomarkt, demonstraties van nieuwe techniek en een rondgang door de boomgaard langs demoproeven. Uiteraard is er voldoende ruimte om te netwerken.

Koop nu uw tickets 

Wilt u alles weten over de Nederlandse perenteelt en afzet? Breng dan in juni een bezoek aan Interpera 2022. Koop nu uw tickets via www.interpera.org. Hier zijn tevens alle prijzen terug te vinden.

Meer informatie over het Interpera congres op woensdag 29 juni vindt u op onze website.

 

We kijken er naar uit om u te ontmoeten tijdens Interpera 2022!