GroentenFruit Huis

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zoekt Klimaatsupporters

Geplaatst op 11 augustus 2022

Nederland heeft grote klimaatambities. In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55% zijn gedaald, als opmaat naar een klimaatneutraal, fossielvrij en circulair Nederland in 2050. Daarom organiseert het ministerie van EZK de Nationale Klimaatweek (31 oktober t/m 6 november 2022). Gedurende deze week krijgen duurzame, klimaatbewuste initiatieven die in de samenleving worden ontplooid het podium, om anderen te inspireren.

Loopt jouw bedrijf, stichting of organisatie voorop met verduurzaming of energiebesparing en ben je bereid om jouw duurzame initiatieven te delen en/of een actie of evenement te organiseren tijdens de Nationale Klimaatweek? Meld je dan aan als ‘Klimaatsupporter’. Kijk voor de voorwaarden en hoe je je kunt aanmelden op: www.nkw2022.nl.

Waarom Klimaatsupporter worden?

Door Klimaatsupporter te worden laat je zien dat het je menens is, dat jouw bedrijf of organisatie zich ook inzet voor minder CO2-uitstoot en meer energiebesparing. Je zet jezelf op de kaart en daarmee ben je een inspiratie voor anderen. Na de Nationale Klimaatweek vormen alle Klimaatsupporters een netwerk: samen zetten we ons in voor een beter klimaat en we laten zien wat wél kan en wat mogelijk is. Via het netwerk weten Klimaatsupporters elkaar te vinden voor vragen, inspiratie of samenwerking. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zal je regelmatig per nieuwsbrief op de hoogte houden van alles wat er gebeurt met en in het netwerk: samen zorgen voor een duurzaam Nederland!

Heb je vragen? Stel ze gerust via klimaatweek@bijlpr.nl