GroentenFruit Huis

Aangepast reisadvies Roemenië (invloed personeelsbezetting)

Geplaatst op 14 juli 2020

Afgelopen week heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Roemenië aangepast. Op dit moment wordt het dringende advies gegeven om 14 dagen in quarantaine te gaan wanneer men vanuit Roemenië terugreist naar Nederland. 

Dit advies kan van invloed zijn op uw personeelsbezetting, immers is er een aanzienlijke groep Roemeense werknemers/ uitzendkrachten werkzaam in Nederland. Arbeidsmigranten uit Roemenië en werknemers die terugkomen van familiebezoek of vakantie in Roemenië wordt nu dringend geadviseerd om bij aankomst in Nederland 14 dagen in quarantaine te gaan.

Op dit moment zijn we in contact met de diverse partijen om te kijken of er specifieke maatregelen kunnen worden getroffen om arbeidsmigranten nu, en wellicht bij toekomstig aangescherpte reisadviezen, toch op een veilige manier in te kunnen blijven zetten.

Voor nu is het advies om de ontwikkelingen t.a.v. reisadviezen met regelmaat te controleren. De situatie kan soms per dag verschillen. Voor actuele adviezen kunt u de volgende website raadplegen

Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan zullen we u hierover nader informeren.