GroentenFruit Huis

Aangepast reisadvies Bulgarije

Geplaatst op 20 juli 2020

Ook het reisadvies voor Bulgarije is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken aangescherpt. Op dit moment wordt het dringende advies gegeven om 14 dagen in (thuis)quarantaine te gaan wanneer men vanuit Bulgarije naar Nederland reist. 

Dit advies kan van invloed zijn op uw personeelsbezetting, immers is er een aanzienlijke groep Bulgaarse werknemers/ uitzendkrachten werkzaam in Nederland. Arbeidsmigranten uit Bulgarije en werknemers die terugkomen van familiebezoek of vakantie in Bulgarije worden nu dringend geadviseerd om bij aankomst in Nederland 14 dagen in (thuis)quarantaine te gaan.

Wat houdt (thuis)quarantaine precies in?

Het advies gaat ervan uit dat reizigers bij aankomst in Nederland eerst 14 dagen in (thuis)quarantaine gaan en geen contact hebben met andere mensen. Dit om eventuele verspreiding van het coronavirus in Nederland te voorkomen. Een wandeling mag uiteraard wel. De (thuis)quarantaine is na 14 dagen te beëindigen, mits zich geen corona-achtige klachten openbaarden.

Voor nu is het advies om de ontwikkelingen t.a.v. reisadviezen met regelmaat te controleren. De situatie kan soms per dag verschillen. Voor actuele adviezen kunt u de volgende website raadplegen

Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan zullen we u hierover nader informeren.