GroentenFruit Huis

Warm afscheid Ad Klaassen groente- en fruitsector

Geplaatst op 25 mei 2018

Gisteren heeft Ad Klaassen, secretaris DPA en GroentenFruit Huis, in de Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek afscheid genomen van de groente- en fruitsector. Dit gebeurde met warme afscheidswoorden en in aanwezigheid van velen die belangrijk waren tijdens de carrière van Ad. Suzan van Kuppeveld volgt Ad op als secretaris van GroentenFruit Huis.

De carrière van Ad startte 43 jaar geleden bij de NCB te Tilburg (de voorloper van ZLTO). De heren die hem destijds aannamen, en waarvan er één gisteren zijn tachtigste verjaardag vierde, waren eveneens getuige van het afscheid. In de bosrijke en sfeervolle ambiance van Hilvaria Studio’s richtten diverse personen het woord tot Ad. Te beginnen met Gert Mulder die aan het eind van de Algemene Ledenvergadering van GroentenFruit Huis de verbindende rol benadrukte die Ad heeft gespeeld tijdens de vorming van DPA en Frugi Venta tot GroentenFruit Huis. Als blijvend aandenken voor de verbondenheid die Ad creëerde ontving hij een kunstwerk van hout en glas uit handen van de directieleden Gert Mulder en Richard Schouten.

Zorgvuldig en secuur

Gerard Pronk, voorzitter van Coforta, greep terug naar de ‘veiling carrière’ van Ad die o.a. is gekenmerkt door vele fusieprocessen en ontwikkeling van systemen die tot op de dag van vandaag nog worden gebruikt. Een ander dossier waar Ad zijn sporen in heeft verdiend en een grote bijdrage aan heeft geleverd voor de hele Nederlandse groente- en fruitsector is GMO. Als persoon typeerde Gerard Pronk Ad als “zorgvuldig, alert, sportief en geïnteresseerd”.

“Vasthoudend, secuur en een geheugen als een olifant”, dat heb ik van Ad geleerd, aldus Michiel van Ginkel, voorzitter van DPA. Hij betrok Hans van Es en Jacqueline Court, die beiden een belangrijke rol vervulden voor DPA, in het afscheidswoord. Evenals de familie van Ad, zijn vrouw en zoons, die het mogelijk maakten dat Ad zoveel energie in zijn werk kon steken als hij heeft gedaan. Tenslotte kwamen de VDT- reizen aan bod waarbij Ad de delegaties met strakke hand door de altijd interessante programma’s heen loodste, met als meest recente avontuur de reis naar Moldavië die een week geleden heeft plaatsgevonden.

Kees Wantenaar, voorzitter van DPA, legde de nadruk op de vertrouwensband tussen hem als voorzitter en Ad als secretaris die heeft bijgedragen aan een goede samenwerking en bedankte Ad namens de hele organisatie voor zijn bijdrage en inzet.

Afsluitend nam Ad zelf het woord en bedankte alle aanwezigen voor hun komst. Hij keek in vogelvlucht terug op zijn loopbaan die zoals eerder gezegd, startte bij de NCB en via Veiling Veldhoven, VTN, The Greenery tenslotte eindigde bij DPA en GroentenFruit Huis.