GroentenFruit Huis

Waardevolle contacten op Haringparty Permanente Vertegenwoordiging

Geplaatst op 10 juli 2019

Later dan andere jaren, vond dinsdag 9 juli bij de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland in Brussel de jaarlijkse haringparty plaats. Dat een harinkje goed smaakt in combinatie met snackgroenten en vers fruit is voor de bezoekers van de haringparty geen verrassing meer.

Sinds enkele jaren is GroentenFruit Huis aanwezig bij dit evenement om ambtenaren van LNV, leden van het Europees Parlement en overige stakeholders te laten zien wat de Nederlandse groente- en fruitsector te bieden heeft. Dit jaar waren onder meer de Europarlementsleden Jan Huitema, Bert Jan Ruissen, Esther de Lange, Annie Schreijer-Pierik en Peter van Dalen aanwezig. 

In navolging op de werkbezoeken die eerder dit jaar werden georganiseerd in aanloop naar de Europese verkiezingen, konden o.a. voorzitter Kees Wantenaar en enkele GroentenFruit Huis medewerkers de parlementsleden wederom de hand schudden. Daarbij lieten de parlementsleden zich de verse groenten en fruit goed smaken. Ook het verhaal over initiatieven die worden genomen in het kader van het verduurzamen van verpakkingen en activiteiten die bijdragen om voedselverspilling te voorkomen, vonden een gretig gehoor.

Wereldspeler in groente en fruit

Tevens hebben we kennis gemaakt met Guido Landheer, kersverse opvolger van Aldrik Gierveld als directeur Europees, Internationaal en Agro-economisch Beleid bij het ministerie van LNV. De uitnodiging voor een werkbezoek om nader kennis te maken met de tuinbouwsector nam hij met twee handen aan. Evenals het kistje uien, passend bij de haring. Het veelzijdige assortiment uien stond symbool voor de het grote assortiment groenten en fruit dat de Nederlandse groente- en fruitsector te bieden heeft. Tevens vestigde Kees Wantenaar hiermee de aandacht op de rol van de Nederlandse groente- en fruitsector als Wereldspeler in groenten en fruit.