GroentenFruit Huis

Vitaal ondernemerschap als het er echt op aan komt

Geplaatst op 7 september 2020

Improvise, adapt, overcome. Deze beroemde woorden van Clint Eastwood vormen het principe waar veel ondernemers dit jaar naar geleefd hebben. De Covid-19 crisis vereiste dat ondernemers in de tuinbouw in eerste instantie improviseerden. Die fase ging over in aanpassen aan de nieuwe realiteit. 

Het oude gold niet meer, kon niet meer, of viel weg. Het nieuwe moest gevonden worden. Sommigen zitten daar nog steeds in, anderen zijn al weer een stap verder en hebben met behulp van nieuwe verdienmodellen, nieuwe processen, nieuwe investeringen en andere beslissingen hun weg weer gevonden.

Vitale sector

Wat als een paal boven water staat, is dat de tuinbouwsector bewezen heeft vitaal te zijn. Ze is in staat te improviseren, aan te passen en te overwinnen. Dat willen we dit jaar met de Tuinbouw Ondernemersprijs benadrukken. Ook wij laten het beproefde concept varen en brengen dezelfde krachtige boodschap op een nieuwe manier.

Geen verkiezing beste ondernemer

Er komt dit jaar geen prijs voor de beste ondernemer. Nee, we kiezen er voor in de plaats daarvan de verhalen van ondernemers te vertellen die moed hebben getoond, die durfden te innoveren, die de woorden 'improvise, adapt, overcome' hebben geleefd. Elkaar inspireren, de verschillende gezichten van de tuinbouw tonen en lessen trekken uit de ervaringen van de ondernemers in de sector, dat is ons doel.

Ook buigen we ons over de vorm van de tuinbouw nieuwjaarsreceptie die wij traditioneel begin januari organiseren. Hiervan houden we u op de hoogte. Michiel F. van Ginkel licht het besluit toe in een persoonlijke video.