GroentenFruit Huis

Leden AGF Trendcafé verrast over mogelijkheden Floriade 2022

Geplaatst op 16 september 2021

Met nog exact 7 maanden te gaan tot de opening, bezochten de leden van AGF Trendcafé het Floriade Preview Center en aansluitend ook een deel van het park. Hier werden ze door Annemarie Gerards, Heleen Valstar en Maurice Wubben in korte tijd op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen en mogelijkheden van deze wereld Tuinbouwtentoonstelling.

En die mogelijkheden zijn legio. Er ligt een prachtig conceptonder de noemer 'Pak het groene podium' om consumenten te betoveren en verleiden met bloemen, planten, groenten en fruit. De boodschap die ze na een bezoek aan de plantenkas, omgedoopt tot The Green House, mee naar huis moeten nemen is een goed gevoel bij de mooie proucten die zowel de sierteelt- als ook de groente- en fruitsector voortbrengt en inspiratie om thuis aan de slag te gaan met groenten en fruit. 

Zelf invullen

Het concept is er dus, maar voor groenten en fruit is nog ruimte in overvloed. Zoals Maurice Wubben verwoordde: "Het Theater is er, de show mag je zelf invullen." Wie benieuwd is naar de mogelijkheden en op welke wijze je zelf laagdrempelig kan instappen, kan contact opnemen met Maurice Wubben, hij is door GroentenFruit Huis voorgedragen aan de Floriade om bedrijven uit de groente- en fruitsector te enthousiasmeren om iets te gaan doen op de Floriade 2022. Dat kan een ontvangst met klanten zijn, consumentenonderzoek, proeverijen of de presentatie van een nieuw product.

Mooie verhalen

Na de rondleiding kregen de AGF Trendcafé-leden een visie op de groente- en fruitsector van filmmaker Karsten de Vreugd en wetenschapsjournalist en eco-modernist Hidde Boersma. Beiden afkomstig uit Amsterdam, verdiepen zij zich al een tijdje in de groente- en fruitsector en vallen daarbij van de ene verbazing in de andere met betrekking tot duurzame productiemethodes, innovatie en de mooie verhalen die er over onze sector te vertellen zijn. 

Marjet Lubbers van AGF.nl, schreef een leuk artikel over de bijeenkomst van het AGF Trendcafé .