GroentenFruit Huis

Leden AGF Trendcafé enthousiast over thema duurzame logistiek

Geplaatst op 26 september 2018

Dinsdag 25 september ontmoetten de leden van AGF Trendcafé elkaar bij Scherpenhuizen. Begin dit jaar ontving dit bedrijf de hoogste BREEAM notering van het jaar voor de duurzame aanpak van hun nieuwbouw. Een grijs-water- circuit, een prettige werkomgeving, inspraak van medewerkers en buren, wanden van leem met een hoge isolatiewaarde en bijen op het dak zijn enkele onderdelen die mede hebben bijgedragen aan de onderscheiding.Dat duurzaam niet per definitie duur is, werd duidelijk gemaakt door Leo de Jong, directeur ICT en Logistiek bij Scherpenhuizen. "Groen is poen", zo verwoordde hij het.

Daarnaast werden de deelnemers geïnspireerd door Bart Vannieuwenhuyse van TRI-VIZOR. Hij omschrijft zijn activiteiten als "orchestrator van de supply chain". Om logistieke stormen duurzaam en efficiënt te laten verlopen ziet hij kansen in horizontale samenwerking en een vorm van deeleconomie in logistiek.

Voor de rondleiding door het pand van Scherpenhuizen konden de wandel- of beter de veiligheidsschoenen aan. Dit onderdeel 'gluren bij de buren' viel uiteraard in de smaak, evenals het afsluitende diner waar de discussie over duurzame logistiek en tal van andere onderwerpen in een informele setting werd doorgezet.

Meer weten over AGF-Trendcafé