GroentenFruit Huis

Kom meer te weten over de ontwikkelingen van Global Women Fresh

Geplaatst op 3 september 2020

Op 7 september 2020 om 14.00 uur BST zijn de oprichters van Global Women Fresh Julie Escobar (VS), Monica Bratuti (Australië), Viviane Schappo (Chili) te gast in het Broadcast-interview met Beanstalk's Max MacGillivray. Het interview kan online worden gevolgd. 

Global Women Fresh brengt vrouwen in de internationale groente- en fruitbusiness samen. Van de frontlinie tot de frontoffices - onder andere om wereldwijd de genderkloof in de AGF-industrie te dichten. Hun missie is om de status quo te veranderen en het talent van Women in Produce te gebruiken en vrouwen over de hele wereld te inspireren, te verbinden en te versterken.

Vrouwen zijn verantwoordelijk voor 80% van de aankoopbeslissingen. In directiekamers vertegenwoordigen zij maar 20%. In 2030 hebben we het equivalent van twee planeten nodig om een groeiende wereldbevolking van 10 miljard mensen te voeden, waarvan de helft vrouw. Er wordt een beroep gedaan op onze industrie om de wereld menselijker, duurzamer en efficiënter te voeden. Meer vrouwelijk leiderschap is een cruciaal onderdeel van het antwoord. 

Beanstalk Global werkt samen met Global Women Fresh aan een maandelijkse interviewreeks om meer bekendheid te geven aan de initiatieven van Global Women Fresh met als doel de community te laten groeien, bredere sponsoring te kunnen verwerven om zo op de lange termijn verschil te kunnen maken.  Je kunt je hier aanmelden om het interview te volgen. 

Op de hoogte blijven van de activiteiten van Global Women Fresh?