GroentenFruit Huis

Kas op Schouwburgplein Rotterdam tijdens Dutch Food Week

Geplaatst op 10 september 2020

Van 10 tot en met 17 oktober is de zesde editie van Dutch Food Week. Tijdens DFW laat de agrarische sector consumenten, studenten en ondernemers zien wat we eten en hoe dat op ons bord komt. Consumenten kunnen weer een kijkje nemen in een echte kas waar ze kennis kunnen maken met de veelzijdigheid van groenten en fruit.

De kas wordt geplaatst op het Schouwburgplein in Rotterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis en het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit. Op verzoek van DFW wordt deze kas georganiseerd door Maurice Wubben met inspraak van het NAGF. Iedereen die deel wil nemen kan contact opnemen met Maurice.

Nationale Groente- en Fruitdag

Het NAGF heeft woensdag 14 oktober - midden in de DFW - uitgeroepen tot de Nationale Groente-en Fruitdag. Deze eerste editie van de Nationale Groente- en Fruitdag staat in het teken van 'Groentefruitrijke lunch'. Het lunchmoment biedt volop kansen om de groente- en fruitconsumptie te verhogen. Het NAGF is op zoek naar partners die zich bij ons aansluiten en deze Nationale Groente- en Fruitdag ondersteunen. Voor meer informatie en de mogelijkheden kan men contact opnemen met Robin van Schaik.

Samen, gezond koken en genieten van eten wordt in onze huidige wereld misschien wel belangrijker dan ooit. Mocht uw organisatie gedurende DFW plannen hebben voor een voedsel-gerelateerd event in de regio West-Nederland, kunt u dat dan doorgeven aan zowel Dutch Food Week of aan Mario van Vliet van Greenports West-Holland.