GroentenFruit Huis

Nederland gaf mooi visitekaartje af tijdens ICOP 2018 in Rotterdam

Geplaatst op 28 november 2018

De 13e ICOP conferentie vond plaats van 21 t/m 23 november in Rotterdam. Het evenement trok 160 vertegenwoordigers uit 21 Europese landen. Organisatie was in handen van oprichter gfa-consulting uit Oostenrijk in samenwerking met Dutch Produce Association (DPA).

Woensdag 21 november werden ruim 90 deelnemers op sleeptouw genomen naar de CoolPort en het Rotterdams Havenbedrijf. Hier maakten ze kennis met het belang van de haven voor de groente en fruithandel en kregen ze een beeld bij de omvang van de Nederlandse groente- en fruitsector. 

Best Practices

Donderdag stond in het teken van gemeenschappelijke marktordening (GMO) en landbouwpolitiek, die met name relevant zijn voor PO's. De aftrap werd gedaan door Marjolijn Sonnema, Directeur Generaal Agro en Natuur. Daarnaast was er aandacht voor markttrends, zoals kansen in de foodservice, digitalisering en nieuwe mogelijkheden voor een duurzame productie van groenten en fruit. Diverse PO’s uit Europa presenteerden hun Best Practices. Daan van Empel, Wilco van den Berg en Harrij Schmeitz spraken namens GroentenFruit Huis over respectievelijk duurzaamheid, markttrends en digitalisering. Naast een inhoudelijk programma bood de conferentie voldoende mogelijkheden om te netwerken.

Bedrijfsbezoeken

Afsluitend waren voor vrijdag vier bedrijfsbezoeken georganiseerd door DPA. Hierbij werden Royal FruitMasters, Koppert Biological Systems en Harvest House, Nature’s Pride en het project Trias Westland, over het gebruik van geothermische energie voor duurzame productie.

ICOP2019 De 14e editie van ICOP vindt plaats van 20 t/m 22 november 2019 in Hamburg, Duitsland.