GroentenFruit Huis

GroentenFruit Huis vierde ALV, Jubileum en afscheid Gert Mulder

Geplaatst op 30 september 2020

Ketenintegratie belangrijkste reden voor een feestje.

Een jubileum vier je, maar geldt dat ook voor een ALV en een afscheid? Die vraag is wel gesteld op dinsdag 29 september in de Fokker Terminal in Den Haag. Of het antwoord nu ja of nee luidt, feit is dat GroentenFruit Huis terugkijkt op een bijzonder feestelijke en geslaagde bijeenkomst, aangepast aan corona-richtlijnen en in aanwezigheid van een beperkt publiek ter plaatse en vele volgers via de live-stream.

De reden waarom de meeste leden de moeite hadden genomen af te reizen naar de Fokker Terminal in Den Haag was het afscheid van algemeen directeur Gert Mulder. Na negen jaar en twee maanden neemt hij afscheid van de sector waar hij voorgoed zijn hart aan heeft verloren. Met zijn visie en daadkracht heeft hij de organisatie kunnen brengen tot waar die nu staat: als een huis.

Staande ovatie

In een talkshow-setting interviewde dagvoorzitter Joep van Deudekom de voorzitters Cees den Hollander en Kees Wantenaar om er achter te komen waarom negen jaar geleden voor Gert werd gekozen, wat zijn bijzondere kwaliteiten zijn, welke bijzondere verdiensten hij de sector heeft bewezen en andere memorabele zaken. Ondertussen kreeg Gert de gelegenheid de lovende woorden aan te vullen met zijn eigen ervaringen. Deon Joubert, een speciale relatie uit Zuid-Afrika vanwege het dossier 'citrus black-spot', sprak bij het onderwerp  'internationale betrekkingen' in een videoboodschap ook zijn waardering en vriendschap uit voor Gert.
In zijn afscheidsspeech refereerde Gert afsluitend aan de warme ontvangsten die hij heeft ervaren tijdens de vele bedrijfsbezoeken aan leden en de manier waarop de leden dagelijks topsport bedrijven om ervoor te zorgen dat een enorme diversiteit aan producten dagelijks in de gevraagde condities en verpakkingen op de juiste plaats terecht komt. Een staande ovatie  illustreerde de dank en het respect voor Gert.

Beter dan je collega

Joep van Deudekom, cabaretier, columnist, televisiepresentator en schrijver, verzorgde een interactieve presentatie 'Hoe word ik beter dan mijn collega's?'. Met inzichten uit wetenschappelijke experimenten liet hij op humoristische wijze zien hoe u beter kunt worden dan uw collega's. Dat je niet alles zelf in de hand hebt, bewees het feit dat lange mensen vaak succesvoller zijn dan korte. Wat ook wetenschappelijk is bewezen, is dat mensen die op een groepsfoto in het midden staan, succesvoller zijn dan degenen aan de zijkant. En dat is iets wat je wél zelf in de hand kunt hebben.

Krachten gebundeld

Ook eerder op de middag, tijdens de ALV van GroentenFruit Huis viel zeker iets te vieren. In de twee afzonderlijke ALV's van DPA en Frugi Venta Vermogen, voorafgaand aan de ALV van GroentenFruit Huis, werd het definitieve besluit genomen tot een fusie van Frugi Venta Vermogen met GroentenFruit Huis en verdergaande integratie van DPA in GroentenFruit Huis.

In een vraaggesprek van dagvoorzitter Joep van Deudekom met de voorzitters van de drie verenigingen: Cees den Hollander (Frugi Venta Vermogen), Gerard Pronk (DPA) en Kees Wantenaar (GroentenFruit Huis) kwam duidelijk naar voren dat alle partijen het als bijzonder positief ervaren om als één krachtige ketenorganisatie te kunnen opereren. "We hebben de krachten verder gebundeld om een klimaat te krijgen waarin we goed kunnen ondernemen", aldus Gerard Pronk.

De verder ketenintegratie is niet van vandaag op gisteren tot stand gekomen. De eerste stappen hiervoor werden gezet tijdens de oprichting van GroentenFruit Huis vijf jaar geleden. Langzamerhand heeft de samenwerking op steeds meer fronten gestalte gekregen, wat nu dus heeft geresulteerd in een definitieve.

Bestuurswisseling 

Tijdens de ALV van GroentenFruit Huis schonk Kees Wantenaar aandacht aan de herkiesbare, aftredende en nieuwe bestuursleden. Eric Bongaerts van Frankort & Koning B.V. en Sandra Bogaard van Fris-Co. Fruit & Vegetables B.V. werden herkozen door de leden van GroentenFruit Huis. Er werd afscheid genomen van Peter van Osch (voormalig directeur Coöperatieve Tuinbouwveiling Zaltbommel en omstreken BA) en Willem Dijk van Willem Dijk AGF BV. Kees Wantenaar bedankte beide bestuursleden voor hun inzet en betrokkenheid binnen het bestuur en de vereniging. Jan Oosterom van Telerscoöperatie Oxin Growers U.A. werd door de ALV verwelkomd als nieuw bestuurslid. Er is een vacaturen voor een nieuw bestuurslid namens de binnenlandse handel.

Coronaproof

De Algemene Ledenvergadering werd volledig coronaproof georganiseerd. In de Fokker Terminal was voldoende ruimte om afstand van elkaar te houden. Tevens was er een stream beschikbaar waardoor leden ook vanuit huis de Algemene Ledenvergadering van Frugi Venta Vermogen en GroentenFruit Huis konden volgen.