GroentenFruit Huis

Ger van Burik (Holland Fresh Group) per 1 december met pensioen

Geplaatst op 27 november 2020

In 1983 startte Ger zijn loopbaan in de groente- en fruitsector bij het Bedrijfschap voor de Groothandel en de Tussenpersonen in Groenten en Fruit. In 2006 stapte hij voor het eerst in de wondere wereld van de internationale AGF beurzen. Ger organiseerde de afgelopen jaren met veel plezier het oranje gekleurde Holland Paviljoen op diverse beurzen, werkte met onder andere Zuidkoop en Young Events en zorgde er samen met hen en de deelnemers voor dat het Holland Paviljoen goed voor de dag kwam.

Jarenlange carrière in de sector 

Zoals gezegd begon Ger op 1 maart 1983 op de afdeling registratie / ledenadministratie van het Bedrijfschap. Hij was verantwoordelijke voor het bedrijfsregister, hield nauwgelet alle nieuwsberichten in de gaten en was zodoende altijd op de hoogte van ontwikkelingen bij bedrijven of nieuwkomers op de markt. Zij konden steevast rekenen op een telefoontje van Ger om zich te laten inschrijven bij het Bedrijfschap. Voor velen in de sector is Ger van Burik dan ook een 'oude bekende'. En dat werd zeker niet minder toen hij vanuit zijn werkzaamheden bij het Bedrijfschap in de beurzenwereld rolde.

Ger: "In juli 2006 ging ik voor het eerst naar de PMA in Amerika. Dit was mijn eerste beurs. Ze zochten op korte termijn een persoon die het allemaal in goede banen wilde leiden en aangezien ik de leden goed kende, mocht ik mijn koffers pakken om naar Amerika te vliegen. Ik was nog nooit de oceaan over geweest en sprak gebrekkig Engels. Het was dus wel een beetje spannend. Maar volgens mij heb ik mijn werk toentertijd goed gedaan, want ik heb daarna nog vele beurzen mogen organiseren!".

Sinds 2014 is de organisatie van de beurzen ondergebracht in Stichting Holland Fresh Group. Deze stichting is in het leven geroepen nadat een einde kwam aan het tijdperk 'Bedrijfschappen'.

De afgelopen jaren heeft Ger voor vijf beurzen het Holland Paviljoen georganiseerd: Fruit Logistica in Berlijn, World Fruit and Vegetables Show (later kwam daar de London Produce Show voor in de plaatst) in Londen, PMA Fresh Summit in de VS, Asia Fruit Logistica in Hong Kong en Fruit Attraction in Madrid.

Speciale beurs die Fruit Logistica 

De grootste beurs die Ger organiseerde was zonder twijfel de Fruit Logistica in Berlijn. "Dit deed ik voor het eerst in 2008. In de loop der jaren werd de hal voller en voller. Door het all-in concept van de Holland Fresh Group, wordt iedereen totaal ontzorgd. Je boekt bij Holland Fresh Group een stand van zoveel m2. Wij maken het vloerplan, Zuidkoop verzorgt de standbouw en verzekert ons ervan dat alles de avond voor opening wordt opgeleverd zoals gewenst. Cateraar Young Events staat al jaren garant voor de complete catering. Dit totaalconcept is een succes!". In 2008 telde Holland Fresh Group 50 deelnemers in een hal van 1550 m2. In 2020 waren dat maar liefst 120 deelnemers met een totaal vloeroppervlakte van 3700 m2.

Opvolger Yvonne Wigchert

"Yvonne Wigchert trad 1 december 2019 in dienst bij Holland Fresh Group en GroentenFruit Huis. Zij neemt alle beurstaken over per 1 december 2020. Helaas heb ik Yvonne nog niet aan iedereen kunnen voorstellen doordat er het afgelopen jaar door COVID-19 weinig beurzen hebben plaatsgevonden", aldus Ger. "Maar ik kan alle deelnemers verzekeren dat Yvonne een goede opvolger is! Afgelopen jaar hebben we nauw samengewerkt en heb ik (voor zover dat kan) veel van mijn kennis doorgegeven. Yvonne heeft zelf veel ervaring met het organiseren van beurzen in de groente- en fruitsector."

De boodschap die Ger voor Yvonne achterlaat: "Doe gewoon je ding. Wees jezelf en doe datgene wat voor de leden goed is. En vooral: geniet ervan!"

Borrel en bitterbal 

Door de coronacrisis kunnen we helaas (nog) geen afscheidsborrel organiseren voor Ger. "Het is erg jammer dat je zo afscheid moet nemen, maar het is gewoon niet anders. De enige beurs die in 2020 is doorgegaan was de Fruit Logistica in Berlijn. Hier ben ik door een aantal standhouders helemaal in het zonnetje gezet". Ger, die zich op donderdag 6 februari 2020 om 17.00 uur nietsvermoedend moest melden in het Holland Paviljoen, had geen idee wat hem te wachten stond. "En toen was daar ineens een gezellige borrel met muziek en werd ik het podium opgeroepen. Echt overweldigend dat dit voor mij werd georganiseerd door een paar goede vrienden, als ik het zo mag zeggen, in samenwerking met Messe Berlin."

Lees ook op AGF.nl: Ger van Burik met 'Dutch Borrel' in het zonnetje gezet op zijn laatste actieve Fruit Logistica.

Waar ken je Ger nog meer van? 

Niet alleen was Ger verantwoordelijk voor het Holland Paviljoen, je bent Ger wellicht ook wel eens tegengekomen in het HortiVERSum in Zoetermeer waar hij de rol van huismeester had. Ger bracht bij alle bedrijven elke ochtend netjes de post rond, regelde alles in en rondom het pand en stond regelmatig op een trap om een TL buis te vervangen. Tevens verzorgde Ger jarenlang de uiennoteringen voor de Holland Onion Association.

Bedankt! 

Ger gaat per 1 december 2020 met pensioen. Ger wilt graag alle leden, deelnemers, relaties en vrienden bedanken voor het vertrouwen in de afgelopen 38 jaar. "Ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan en daar kan ik positief op terugkijken. Het ga jullie goed!"

Boodschap aan Ger? 

Ger heeft de afgelopen jaren met vele mensen binnen en buiten de groente- en fruitsector samengewerkt. Wil je Ger nog gedag zeggen of heb je nog een boodschap aan Ger? Geeft die dan door via burik@hollandfreshgroup.com. Dat zal Ger vast en zeker leuk vinden!

Alle collega's van GroentenFruit Huis bedanken Ger graag heel hartelijk voor zijn jarenlange positieve inzet en prettige samenwerking!