GroentenFruit Huis

Floriade Expo 2022

Vanaf 14 april 2022 is Almere een half jaar hét podium voor de wereldtuinbouw­tentoonstelling Floriade Expo 2022. De 7e Floriade richt zich volledig op het thema 'Growing Green Cities', een thema dat urgenter is dan ooit. De Nederlandse tuinbouw presenteert, samen met nationale organisaties en internationale deelnemers, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Met inspirerende tentoonstellingen van landen en innovatieve bedrijven uit de groensector en daarbuiten.

Kijk voor meer informatie over de Floriade Expo 2022 op de website.

4 thema's

De Floriadethema's zijn groen, voeding, energie en gezondheid. Met behulp van ontwikkelingen, innovaties en oplossingen rond deze thema’s presenteert de Nederlandse Tuinbouw zich op de Expo. Enkele concrete voorbeelden vindt u hier.

Floriade Preview

Floriade is volop in aanbouw. Zie Floriade Expo 2020 nu groeien bij de Floriade Preview. Tot en met 1 november 2020 is het mogelijk om een kijkje te nemen in het bezoekerscentrum. Ook kkunt u voorproefjes krijgen in de paviljoens en met een treintje het terrein verkennen.

Vanaf vandaag tot en met 1 november kan iedereen een kijkje nemen op het 60 hectare grote terrein waar Floriade Expo 2022 verrijst. En waar de basis wordt gelegd voor de nieuwe stadswijk Hortus. In 2021 kan dat ook van april tot en met oktober.